Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аталанта завърши наравно 1:1 като гост на Спортинг в Лисабон

Снимка: БТА

Аталанта завърши наравно 1:1 като гост срещу Спортинг Лисабон в първи двубой от осминафиналите в Лига Европа.

Португалците поведоха с попадение на Паулиньо с удар от наказателното поле след асистентция на Тринкао в 17-ата минута.

Отборът от Бергамо пое инициативата и пропуски в рамките на по-малко четвърт час направиха Емил Холм, Джанлука Скамака и Мартен де Рон. 

Аталанта изравни чрез шут отблизо на Скамака, дошъл след грешка на домакините шест минути преди края на първата част. 

Италианците все още нямат поражение в Лига Европа през настоящата кампания.  

Реваншът между двата отбора е насрочен за следващата седмица, а останалите първи срещи от тази фаза на турнира ще се изиграят в четвъртък.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Тунчев

Александър Тунчев: Диктувахме темпото и създавахме положения

Изказвания след мача от шестия кръг в Първа лига между Арда Кърджали и ЦСКА София (2:1): Александър Тунчев (старши треньор на Арда): "Победихме и съм доволен. Диктувахме темпото и създавахме ситуации. Вкарахме два гола, но пропуснахме още. Треперихме до самия край да не изпуснем победата.  Бяхме по-добри преди почивката, с контрола на..

публикувано на 24.08.24 в 21:41
Арда надигра ЦСКА София с 2:1

Арда нанесе четвърта загуба на ЦСКА София

Отборът на Арда надигра ЦСКА София с 2:1 в мач от шестия кръг на Първа лига. Това бе първа победи на тима от Кърджали над "червените" в професионалния футбол. Арда вече има три победи от три домакинства през кампанията, а тимът на Томислав Стипич допусна четвърта загуба от общо пет мача. Чинонсо Офор и Иван Тилев дадоха комфортна преднина на Арда,..

публикувано на 24.08.24 в 21:38
Хуан Баутиста Торес

Аржентинец спечели "Чалънджър" в Добрич

Хуан Баутиста Торес от Аржентина спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро на кортовете на ТК "Изида". На финала Торес направи обрат и победи руснака Иван Гахов с 5:7, 6:0, 7:5 за 2:27 часа. На двойки трофея спечелиха Александър Мерино (Перу) и Кристоф Негриту..

публикувано на 24.08.24 в 17:35
Джон Флорвиъс

Черно море привлече центъра Джон Флорвиъс

Баскетболният Черно море привлече Джон Флорвиъс, съобщиха на официалната си фейсбук страница от варненския тим. "Джон Флориъс е нашето следващо попълнение, което ще заеме ключовата позиция център в отбора! Той идва при нас със сериозен опит и шампионски дух, след като миналия сезон стана шампион с отбора на Рилски Спортист. Вярваме, че..

публикувано на 24.08.24 в 17:21
Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1

Брайтън повали Манчестър Юнайтед с гол в добавеното време

Брайтън победи Манчестър Юнайтед с 2:1 у дома на "Амекс Стейдиъм" в мач от втория кръг на английската Висша лига. Двубоят започна с натиск на гостите, но до средата на първото полувреме те нямаха точен удар. В 32-та минута ветеранът Дани Уелбек засече подаване по земя на Кауро Митома и изведе "чайките" напред в резултата. В ответната атака..

публикувано на 24.08.24 в 16:43
Пламен Милушев

Ясни са финалистите на държавното първенство по тенис

Действащият шампион на страната в зала Пламен Милушев и вицешампионът Симон-Антони Иванов ще спорят за титлата на Държавното първенство по тенис на открито при мъжете. Надпреварата с общ награден фонд 10 хиляди лева се провежда на червените кортове на ТК "Левски" в София. Водачът в схемата и финалист на закрито Симон-Антони Иванов победи в..

публикувано на 24.08.24 в 16:12
Христо Стоичков се срещна с жители и гости на Бяла

Стоичков: Винаги съветвам децата да се учат и да спортуват

Христо Стоичков се срещна с жителите и гостите на Бяла. Повече от час и половина той раздава автографи и се снима с хората в новопостроения експоцентър "Уста Колю Фичето". "Искам да виждам усмихнати хора. Така се зареждам. Всички се радват и казват как прославям България, но аз съм го направил благодарение на моите колеги, семейството,..

публикувано на 24.08.24 в 14:54