Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия обърна Локомотив (София)

Снимка: БТА

Локомотив София отстъпи на Славия с 1:2 у дома в поредно издание на малкото столично дерби. Двубоят от 24-ия кръг на Първа лига предложи обрат, а в герой за "белите" се превърна Владимир Николов.

Домакините започнаха по-добре срещата и поведоха след 24 минути игра, когато Селсо Рапосо подаде на Антъни Иванов, който със страхотен шут матира Светослав Вуцов. 

Три минути след началото на второто полувреме Владимир Николов изравни за гостите от "Овча купел", преди отново той да се окаже в прегръдките на съотборниците си четвърт час по-късно, реализирайки втория си гол в срещата.

Той се оказа победен и така след обрат Славия събра актив от 29 точки на десетата позиция. Локомотив е 11-и с четири пункта по-малко.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Български експонат обогати Олимпийския музей в Лозана

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Стефани Кирякова подари свое трико на Олимпийския музей на МОК в Лозана. "Да видиш трикото си на снимка е едно. Но да преживееш олимпийския музей, където е събрана историята на олимпийските игри от тяхното начало и да осъзнаеш, че си част от това, е съвсем различно...

публикувано на 03.08.24 в 10:19
Треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич.

Спартак (Варна) - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Третият кръг във футболното ни първенство продължава с два мача. От 19 часа Спартак Варна – ЦСКА София, който ще предаваме пряко по "Хоризонт" в предаването "Спорт и музика". Дотук Спартак е с победа и равенство, а ЦСКА София с победа и загуба. От 21,15 часа играят Лудогорец и Арда. Шампионите стартираха с победа в единствения си мач досега, а..

публикувано на 03.08.24 в 07:44
Леон Маршан отново триумфира.

Четвърто злато за Леон Маршан (шампионите)

Плувецът Леон Маршан спечели четвъртия си златен медал – на 200 метра съчетано, с 1:54,06 минути и подобри олимпийския рекорд на Майкъл Фелпс. В леката атлетика, в бягането на 10 000 метра угандиецът Джошуа Чептегей също записа олимпийски рекорд с 26:43,14 минути. Медалисти от седмия ден на Олимпийските игри в Париж: спортна стрелба, 50 метра..

публикувано на 03.08.24 в 06:12
Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим.  По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и..

публикувано на 02.08.24 в 23:19
Новак Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Джокович ще играе финал с Карлос Алкарас на олимпийския тенис турнир в Париж

Новак Джокович докосва мечтата си да спечели олимпийската титла за първи път в кариерата си, като се наложи в полуфинала над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 6:2 за час и 50 минути игра на централния корт на "Ролан Гарос". Сърбинът започна много амбицирано мача, като още в четвъртия гейм имаше четири възможности да пробие Музети, който обаче се защити..

публикувано на 02.08.24 в 22:51
Леон Маршан

Леон Маршан с четвърто злато в плуването на Игрите в Париж

Французинът Леон Маршан спечели златния медал на 200 метра съчетано плуване при мъжете на Игрите в Париж с време 1 минута, 54.06 секунди. Представителят на домакините записа нов рекорд на Олимпиадата, който досега принадлежеше на Майкъл Фелпс от САЩ – 1:54.23 минути. Французинът остана само на 6 стотни от световния рекорд на Райън Лохте. За Маршан това..

публикувано на 02.08.24 в 22:24
Иван Литвинович

Иван Литвинович защити олимпийската си титла в скоковете на батут на Игрите

Иван Литвинович от Беларус защити титлата си в скоковете на батут за мъже на Олимпийските игри в Париж. 23-годишният състезател се справи с конкуренцията на двама представители на Китай, след като получи за изпълнението си оценка от 63.090 точки. Така той стана първият в историята, който печели два поредни олимпийски златни медала. Сребърното отличие..

публикувано на 02.08.24 в 22:17