Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванчева съди затвора в Сливен заради влошеното си здраве

Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС

Осъдената за подкуп бивша кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева води дело срещу Сливенския затвор заради неглижиране на влошеното ѝ здравословно състояние и липсата на лечение. 

Иванчева повече от 6 месеца не е имала достъп до хормонално лечение, от каквото се нуждае, твърдят от "Зелен младост". След намеса на омбудсмана, тя получава такова. Впоследствие се оказва, че Иванчева има и астма. Състоянието ѝ трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните специалисти.

Тя съди затвора в Сливен заради влошеното си здравословно състояние.

На заседанието в Административния съд в София днес не се явиха свидетели, които трябваше да бъдат разпитани, а адвокатът на Иванчева поиска още време, за да се запознае с документите по делото.

В съда беше и 2-годишният син на бившата районна кметица.

Съдия Мария Шишкова разреши на Иванчева да прекара 10 минути с него.

Следващото заседание ще бъде в средата на май.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки торнада връхлетяха централните части на САЩ, има ранени

Десетки торнада връхлетяха централните части на САЩ, като причиниха значителни щети и раниха най-малко трима души.  Американската национална метеорологична служба е регистрирала над 70 торнада в цялата страна, основно около град Омаха в щата Небраска и близо до Айова.  Стихията е разрушила десетки сгради, има прекъснати електропроводи, дерайлирали..

публикувано на 27.04.24 в 13:23

Старт на проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

Заради предстоящия туристически сезон започват проверки на организираните пътувания, съобщават от ресорното министерство. Вчера служители на министерството, представители на Комисията за защита на потребителите, на агенция "Автомобилна администрация", данъчните и Икономическата полиция са проверили 8 автобуса, пътуващи за Турция. Двама..

публикувано на 27.04.24 в 13:13

Болницата в Берковица е с нов директор

Болницата в Берковица с нов управител. Общинските съветници одобриха кандидатурата на Атанас Георгиев. 49-годишният икономист спечели обявения конкурс. Георгиев, който е бивш заместник-кмет на Берковица, получи единодушното одобрение на съветниците. Една от първите задачи пред новия болничен шеф е да търси лекари и да се направят..

публикувано на 27.04.24 в 13:05

Очаква се в средата на май да бъде набран 200 млн. лева нов дълг

200 милиона лева нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, става ясно от страницата на БНБ.  На 13 май е обявен аукцион за 6-месечни съкровищни облигации с годишен лихвен процент от 3,25 на сто. Това е втората емисия за годината, която се предлага на вътрешния дългов пазар. В средата на април бяха предложени 3-годишни облигации за..

публикувано на 27.04.24 в 12:59

Започна мащабен проект по почистване на езерата в Южния парк

В Южния парк в столицата започна мащабен проект по почистване на езерата.  Днес ще бъдат изчистени битовите отпадъци и ще започне екологична оценка на състоянието на езерата, след което ще бъдат направени предписания как да продължи почистването, без да бъде увреден дивият живот.  В пролетните месеци това е невъзможно, защото вече са се излюпили..

публикувано на 27.04.24 в 12:39

Тоня Димитрова: Северна Македония прави рязък завой надясно

Резултатът от първия тур много категорично какви са нагласите на обществото. Северна Македония прави рязък завой надясно . ВМРО-ДПМНЕ постигна по-голям резултат от очаквания. Този коментар направи в интервю за БНР журналистът от БНТ Тоня Димитрова след първия тур на президентските избори в РСМ. Гордана Силяновска и Стево Пендаровски на..

публикувано на 27.04.24 в 12:16
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин - най-желан за водач на евролистата на БСП

Румен Гечев е номиниран за второто място в листата на БСП за евровота.  С най-много номинации за водач на листата е Кристиан Вигенин. Пленумът на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Излъчени са около 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат определени листите с..

публикувано на 27.04.24 в 12:00