Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Добрев и Дария Посипай със сребро в стандартните танци на "Bulgarian Open Championship"

Илия Добрев и Дария Посипай
Снимка: БТА

Българската двойки Илия Добрев и Дария Посипай спечели сребърни медали в стандартните танци на международния турнир "Bulgarian Open Championship", който се проведе през уикенда в хотел "Маринела" в София. Организатори на надпреварата са едни от най-известните лица на този спорт Добрина Паричкова, Виолета Янева и Салваторе Тодаро.

Победители станаха Душан Грула и Джада Краньолини (Словакия), а трети са Матео Дел Гаоне и Екатерина Уткина (Италия).

Друга българска двойка Иван Христов и Диана Вилегжанина завърши на 11-о място на стандарт.

На латина Борис Борисов и Емилия Джелебова се класираха пети, а Иван Христов и Диана Вилегжанина са 12-и.

Шампиони в латиноамериканските танци станаха италианците Андреа Болцони и Микеле Маритан.

При юноши младша възраст Кристиян Дончев и Мартина Кондаклиева спечелих златни медали и в двата вида танци - стандарт и латина.

В надпреварата участваха над 550 двойки от 35 държави от четири континента, а над 200 момичета участваха соло.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев спечели полуфиналите в първия кръг от СШ по хард ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на 5-та позиция в пролога по време на първия старт за сезона в световния шампионат по хард ендуро “Valleys Hard Enduro”  в Уелс.  Световният ни шампион за младежи до 19 години по супер ендуро беше най-бърз в полуфиналните серии, но във финала не стартира по най-добрия начин.  Надпреварата днес продължава с..

публикувано на 11.05.24 в 11:52

Мача за титлата между Лудогорец ЦСКА - София пряко по "Хоризонт"

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Мачът от първата шестица на родния елит започва в 19:30 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт". Срещата е изключително важна за домакините от Разград, които излизат за минимум точка, за да си осигурят спечелването..

публикувано на 11.05.24 в 08:30

Ксения Момчилова е на полуфинал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината скорост на световната купа по гимнастически паркур в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров намери място сред най-добрите десет с шесто време.  Българката, която миналата година стигна до първия за България медал (сребърен) в историята на този спорт изостана на 6.19 секунди..

публикувано на 11.05.24 в 08:26
Крумовград - Локомотив Пловдив  4:1

Крумовград с убедителен успех срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Крумовград постигна убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 32-рия кръг, първа шестица в Първа футболна лига. Срещата се изигра на Спортен комплекс "Никола Щерев-Старика" в пловдивския квартал Коматево. Футболистите на Станислав Генчев превъзхождаха съперника си през цялата среща.  Головете отбелязаха Алекс Колев..

публикувано на 10.05.24 в 21:25
Юлияна Янева

Юлияна Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба, след като победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационния двубой на 76 кг от турнира в Истанбул, Турция. Мими Христова загуби своята схватка и чака репешажи, а Миглена Селишка беше изтеглена от своя съперничка. Квоти за Париж до момента имат Янева, Биляна Дудова на 62 кг,..

публикувано на 10.05.24 в 20:56
Тадей Погачар

Втора етапна победа на Тадей Погачар в колоездачната обиколка на Италия

Тадей Погачар спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Италия. Словенецът измина индивидуалното бягане по часовник 40.6 километра между Фолиньо и Перуджа за 51:44 минути. Представителят на домакините Филипо Гана имаше сериозни шансове за успех в днешния ден, но се озова в догонваща позиция след втората междинна контрола. Погачар направи..

публикувано на 10.05.24 в 20:07
ЦСКА 1948 - Славия  0:2

Славия победи домакина ЦСКА 1948

Славия победи с 2:0 като гост ЦСКА 1948 в мач от 33-ия кръг от Първа лига и записа втори успех в последните си три мача.  В 20-тата минута  Теодор Иванов събори в наказателното поле Владимир Николов, но Тони Тасев изпълни слабо дузпата и вратарят на домакините Петър Маринов изби кълбото. В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на..

публикувано на 10.05.24 в 18:49