Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна вечер на женското дружество в Горна Оряховица събра 40 000 лв. за болно дете

Снимка: Здравка Маслянкова

Благотворителна вечер на женското дружество „Свети Мина“ в Горна Оряховица събра 40 хиляди лева за рехабилитацията на 4-годишната Ани, която се бори с детската церебрална парализа. 

4-годишната Ани Петрова от горнооряховското село Правда е с детска церебрална парализа и епилепсия. В края на миналата година претърпя успешна операция в турска клиника и състоянието ѝ се подобрява, но има нужда от скъпа и продължителна рехабилитация. Женското дружество „Свети Мина“ проведе снощи благотворителното събитие „Великият Гетсби“, в което се включиха на 150 човека и събра 40 000 лева. Парите са два пъти повече от заложената цел, поясни Бранислава Йович от организаторите на проявата:


„Ани вече седи, тя преди това нямаше възможността да седи. Сега следват тежки рехабилитации с ортези, които трябва да бъдат купени. Това ще им помогне в лечението на Ани в следващите две години“.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мъж от пернишкото с. Студена е задържан за домашно насилие

28-годишен мъж от пернишкото село Студена е бил задържан за 24 часа заради домашно насилие, съобщиха от полицията. По данни на подалата сигнал срещу него жена от месец март досега той ѝ посягал системно, като последният случай на насилие е от 2 август. Двамата нямали брак, живеели на семейни начала. От жилището, което обитавали..

публикувано на 05.08.24 в 13:22

Президентът кани Рая Назарян на разговор като потенциален служебен премиер

След като парламентарната група на партия "Има такъв народ" върна неизпълнен третият мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев продължава с процедурата по назначаване на служебно правителство и насрочване на извънредни предсрочни избори. Той обяви, че още днес ще разговаря с председателя на Народното събрание Рая Назарян, която..

публикувано на 05.08.24 в 13:05
Мехмед Юмер

Мехмед Юмер: Кризата в ДПС вкара качествено нова криза в политическия живот на България

Кризата в ДПС вкара качествено нова криза в политическия живот на България.  Това каза пред БНР журналистът и анализатор Мехмед Юмер и уточни: " Тази криза е някак закономерна , защото ДПС се различава от другите партии. Тя тръгна с една кауза, че ще се борят за правата и свободите на своите избиратели. ... Защото каузата , която беше в..

публикувано на 05.08.24 в 13:03

426 училища получават над 7 млн. лв. за оборудване на учебни кабинети

426 училища в страната получават над 7 милиона лева за нови класни стаи и за целодневна организация на учебния ден. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Националната програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда". Финансиране получават и 15 центъра за специална образователна..

публикувано на 05.08.24 в 13:00

Продължава борбата с пожара в планина Славянка, където има много активни огнища

Над 120 служители от пожарните служби в цяла Югозападна България, горски служители и военни са на източния фронт на пожара в граничната планина Славянка, в който има много активни огнища. В гасенето се включи и военен хеликоптер, а следобед се очакват самолетите от партньорските ни държави по Европейския механизъм за гражданска защита...

публикувано на 05.08.24 в 12:51

Силен вятър засилва риска от разпространение на пожари в Гърция

Силният вятър днес поставя на риск разпространението на пожари в Гърция, по информация на Гражданска защита. В Солун и Халкидики районите с гори са под охрана. През изминалото денонощие пожарникарите са действали на 60 нови огнища, като 45 от тях са се запалили в следобедните часове, съобщи министърът по борба с климатичните промени..

публикувано на 05.08.24 в 12:47
Плаж в Пелопонес, Гърция

Чуждестранни собственици на апартаменти в Гърция ги дават нелегално под наем

Хотелиерите на Халкидики се оплакват, че собствениците на жилища от балканските страни ги отдават нелегално под наем. Туристите на Халкидики са много повече от миналата година, а приходите са с 30% по-малко. Това съобщи председателят на търговската камара в региона Янис Куфидис. Закупените жилища в Халкидики от граждани на съседните..

публикувано на 05.08.24 в 12:41