Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов завърши на 17-ти в последния за сезона слалом

Алберт Попов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Алберт Попов завърши на 17-то място в слалома от финалите на Световната купа в австрийския зимен център Заалбах.

След първия мач българинът бе на 19-то място.

Победата бе за норвежецът Тимон Хауган, за когото това бе първи успех в кариерата за Световната купа.

Хауган водеше след първия манш, а във втория бе близо до отпадане след грешка в средата на пистата, но се завържа и спечели.

На 40 стотни след него финишира носителя на малкия кристален глобус в дисциплината Мануел Фелер.

Трети е остана Линус Щрасер на 0.44 секунди.

Топ 10 допълниха Лоик Меярд, Клеман Ноел, Марк Роша, Хенрик Кристоферсен, Алекс Винацер, Ей Джей Гинис и Йоханес Щролц.

Това беше последното състезание за сезона в слалома, а Алберт Попов завършва кампанията с пет завършвания в топ 15 и три отпадания.

Със 111 точки в актива си той завърши на 24-то място в крайното класиране.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Стоичков се срещна с жители и гости на Бяла

Стоичков: Винаги съветвам децата да се учат и да спортуват

Христо Стоичков се срещна с жителите и гостите на Бяла. Повече от час и половина той раздава автографи и се снима с хората в новопостроения експоцентър "Уста Колю Фичето". "Искам да виждам усмихнати хора. Така се зареждам. Всички се радват и казват как прославям България, но аз съм го направил благодарение на моите колеги, семейството,..

публикувано на 24.08.24 в 14:54
Логан Сарджънт претърпя тежка катастрофа

Сарджънт катастрофира тежко преди Гран При на Нидерландия

Пилотът на Уилямс - Логан Сарджънт, претърпя тежка катастрофа по време на третата тренировка в Гран При на Нидерландия във Формула 1, поставяйки участието му в квалификацията по-късно днес под въпрос. 23-годишният американец изгубил контрол, излезе от пистата, след което колата му се запали. Сарджънт се отърва без контузии, но свободната..

публикувано на 24.08.24 в 14:39
Хуан Искиердо (в синьо и черно)

Уругвай спря футбола заради здравословното състояние на Искиердо

Уругвай отложи всички футболни мачове за уикенда заради "деликатното здравословно състояние на Хуан Искиердо", след като защитникът на Национал колабира по време на мача срещу Сао Пауло за Копа Либертадорес. Искиердо, който замени Себастиан Коатес на полувремето, падна на земята в безсъзнание в 84-ата минута, без да влиза в контакт с друг..

публикувано на 24.08.24 в 14:31
Валентина Димитрова

Второ злато за България на световното по летен биатлон

Валентина Димитрова спечели титлата в спринта на 6 км при девойките на световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). Така тя донесе второ злато за България от шампионата, след като в четвъртък Лора Христова стана първа в суперспринта на 7,5 км в същата възрастова група. 21-годишната Димитрова измина трасето за 18:03.9 минути,..

публикувано на 24.08.24 в 13:36
Яник Синер

Яник Синер уволни треньора и физиотерапевта си след допинг скандала

Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер обяви, че е уволнил треньора и физиотерапевта си, след като избегна допинг наказание, въпреки че даде два положителни теста през март. Италианецът е бил с положителна проба за стероида клостебол, който може да се използва за изграждане на мускулна маса, след като неговият физиотерапевт Джакомо Налди нанесе..

публикувано на 24.08.24 в 11:46
Томислав Стипич

Хлъзгаво гостуване за ЦСКА София на Стипич, ще предаваме мача с Арда по "Хоризонт"

С нови два мача днес ще продължи шестият кръг на Първа лига. От 19.00 часа ЦСКА София гостува на Арда в Кърджали, като тази среща ще предаваме в ефира на програма "Хоризонт" на БНР. А от 21.15 Ботев (Пд) е домакин на новака Спартак (Варна). В ранния двубой ЦСКА София на Томислав Стипич ще се опита поне частично да измие срама от последните си два мача..

публикувано на 24.08.24 в 06:38
Пари Сен Жермен

ПСЖ вкара шест на Монпелие

Пари Сен Жермен вкара много голове в първия мач за тима на "Парк де Пренс" за този сезон. Отборът на Луис Енрике разгроми Монпелие с 6:0. Въпреки че през лятото се раздели с Килиан Мбапе, а преди седмица тежка контузия получи Гонсало Рамош, ПСЖ показа, че няма да има никакви проблеми да бележи много. Брадли Баркола отбеляза два гола. Той откри..

публикувано на 24.08.24 в 06:14