Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха банда за фалшиви документи

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи, е неутрализирана при спецоперация на ГДБОП, предаде шуменската полиция. Петима са задържани, двама от които в момент на сделка с фалшиви български паспорти. 

Специализираната операция по линия „фалшификации“ е проведена на 17 март. Акцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен. Претърсени са 8 адреса в условията на неотложност. Обискирани са моторни превозни средства и граждани. 

Иззети са фалшиви паспорт и шофьорска книжка, както и фалшиви банкноти с номинал 50 долара и 5 евро, пет мобилни телефона, преносим компютър, принтер, два ламинатора, множество бели пластики с чип за изготвяне на документи. 

Открити са също самоделни пушка и пистолет, части от друго оръжие и боеприпаси с различен калибър. 

Петимата задържани са останали в ареста за срок до 24 часа. На четирима от тях са повдигнати обвинения, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа. Действията по разследването продължават.


По публикацията работи: Антоний Димов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия