Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки семейства се включват във форум за приемната грижа в Благоевград

Снимка: @ksuds.plovdiv

Над 80 приемни родители и деца, отглеждани в семействата им, ще бъдат гости на Благоевград в рамките на форума „ЗаЕдно за Милион усмивки“, който се организира от Дирекция "Социално подпомагане" с подкрепата на общината. 

Целта на инициативата е да постави началото на процеса по изваждане от анонимност на тези семейства, които прегръщат идеята за приемната грижа и благодарение на тях сиропиталищата и подобни социали институции вече са в миналото, каза Александър Балев от дирекция "Социално подпомагане" Благоевград. 

"Децата да ползват услуга, която е близка до семейната среда. Да им създадем условия да живеят в среда, близка до семейната и да получат внимание, обич, грижа", каза Балев.

Събитието ще бъде празник за децата от приемните семейства, а за техните приемни родители повод да разкажат за проблемите, с които се сблъскват. На кръглата маса, която е част от форума, са поканени министри, представители на агенции и асоциации.

Форумът “Заедно за милион усмивки“ ще завърши с благотворителна изложба и кулинарен базар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина Сюзън Войчицки - бивш директор в YouTube и в Google

Сюзън Войчицки - бивш главен изпълнителен директор на YouTube и изпълнителен директор в Google, е починала на 56-годишна възраст от рак на белите дробове.  В съобщение в социалните мрежи съпругът й - Денис Троупър, написа:  "Моята обична съпруга от 26 години и майка на нашите пет деца ни напусна днес след две години живот с рак на белите..

публикувано на 10.08.24 в 21:12

Засилени мерки за контрол на пътя в Гърция

Мерките за контрол на пътния трафик в Гърция са засилени във връзка с предстоящите православни празници. Движението в цялата страна е натоварено, съобщават от полицията. С увеличени екипи по цялата пътна мрежа гръцката полиция засили контрола на трафика във връзка с предстоящите няколко почивни дни за празника на Богородица. Натоварени са..

публикувано на 10.08.24 в 20:31

Пожарът край Мърчево е изгасен

Пожарът край бойчиновското село Мърчево е изгасен. Една пожарна и три автомобила на гражданска защита Монтана потушиха пламъците на близо 100 декара. Огнеборци не допуснаха огъня да достигне първите къщи в селото. Близо 4 часа продължи борбата с огъня край Мърчево. Сигналът бе подаден в 15:30 часа днес. Огънят обхвана земеделска земя, на която..

публикувано на 10.08.24 в 20:20
Салвадор Иля

Салвадор Иля официално встъпи начело на правителството на Каталуния

Социалистът Салвадор Иля официално встъпи в длъжност начело на регионалното правителство на Каталуния, съобщиха световните агенции. Това стана по време на церемония в правителствения дворец в Барселона. Иля е първият политик от много време насам, който заема поста, като същевременно се противопоставя на отцепването на региона. Дебатите и..

публикувано на 10.08.24 в 20:18

Потушават пожар и край бившата азотна станция на мини "Бобов дол"

Екипи на пожарната, горски работници, от Общината, доброволци гасят пожар, възникнал в близост до бившата азотна станция на мини "Бобов дол" този следобед. Огънят навлязъл и в близката гора, но ситуацията вече е овладяна, каза след 19 ч. за БНР кметът на миньорския град Елза Величкова. Същевременно другият пожар  - между Бобошево и Сопово е..

публикувано на 10.08.24 в 20:07
Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда. /архив/

Иванчева зове за предсрочно освобождаване на Биляна Петрова от затвора в Сливен

Излежаващата присъда в Сливенския затвор Десислава Иванчева призова в профила си в една от социалните мрежи за предсрочното освобождаване на Биляна Петрова - бившата ѝ заместничка, докато беше кметица на столичния район Младост.  Двете бяха осъдени съответно на 6 и 5 години лишаване от свобода по обвинение за искане на подкуп.  В началото на миналия..

публикувано на 10.08.24 в 19:58

Антирасистки демонстрации и контрапротести в Обединеното кралство

Антирасистки демонстрации и контрапротести се проведоха и се провеждат на много места в Обединеното кралство през днешния съботен ден при засилено полицейско присъствие. До безредици обаче поне до момента не се стигна. 22 антирасистки демонстрации бяха организирани днес в редица британски градове като Портсмут, Нюкасъл, Оксфорд, Бирмингам,..

публикувано на 10.08.24 в 19:53