Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СО и МВР отбелязват Тодоровден с традиционни демонстрации

Снимка: Мария Костова

Столична община и МВР отбелязват Тодоровден с традиционните демонстрации и състезания на група "Конна полиция" към Столичната дирекция на вътрешните работи в квартал "Бенковски". Празникът започна преди обед на площад "Биримирци", след което ще продължи на стадиона в квартала. Там вече са се събрали няколко десетки души.

"Много хубав празник, весел, тук за нашия район. Много се радваме и всяка година се събираме и го празнуваме с голямо желание. За празника пожелавам здраве на всички хора, България да се оправи и за хората да мислят малко. Нещата да се подредят по най-добрия начин за страната ни от нашите управляващи", коментира присъстваща на празника.

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов поздрави колегите си с Тодоровден, който е и празникът на "Конната полиция".

"Нашите прекрасни животни, които предимно използваме за охрана на обществения ред, охрана на паркове, градинки в централна градска част на София. Кончетата са доста специфични животни и там трябват специални грижи и доста умения за воденето им", каза той.

За доброто настроение на присъстващите се грижат изпълнители от подготвената културно-музикална програма.

Организаторите са предвидили и културно-музикална програма. Отбелязването на Тодоровден е и част от Календара на културните събития на Столична община през тази година.



Снимки: Мария Костова

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Диагностичен център за гръбначни изкривявания, Видин

Поне 50 деца годишно се нуждаят от оперативно лечение на сколиоза

При поне 50 деца годишно се налага оперативно лечение на сколиоза, а поне при няколкостотин се установява сериозно гръбначно изкривяване всяка година.  Това каза ортопедът д-р Станислав Балев по време на провеждащата се в София детска конференция "Аз и сколиозата".  Д-р Балев посочи, че за лекарите е проблем липсата на яснота какво предизвиква..

публикувано на 22.06.24 в 13:24

Пожар пламна в складове до бившия хлебозавод в Русе

Пожар гори в складове до бившия хлебозавод в Русе. По информация на БНТ са нанесени щети за хиляди левове. Няма пострадали хора. БТА уточнява, че пламъците са локализирани, а в опожарената сграда в момента се складира суровина за производство на пелети. Срутили са се части от покрива ѝ. Изяснява се каква е причината за пожара. Проверява..

публикувано на 22.06.24 в 12:54
Пожарникар се бори с огнената стихия в Гърция.

Пореден ден с висок риск от пожари в Гърция

Днес е пореден ден с висок риск от пожари в Гърция, предупреждават властите. Температурите отново се покачват до 40 градуса. Овладян е частично огненият фронт в Пелопонес.  Значително е променена обстановката в област Илия, обхваната от мощен пожар вчера, съобщиха огнеборците.  С помощта на самолети и хеликоптери са загасени активните огнища,..

публикувано на 22.06.24 в 12:54

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Трансът на разума ражда чудовища

"Нека всички колеги да излязат от транса, в който са! Да разберат, че рушиме държавата. Да бъдем отговорни към хората!" - Делян Пеевски. Трансът, това е полубезсъзнателно състояние в пространството между съня и действителността.   Съществуват такива явления като наркотичен транс или пророчески транс, което е долу-горе едно и също. Някакви..

публикувано на 22.06.24 в 12:40

Китай заплаши Европейския съюз с търговска война

Ако следите мачовете от Европейското първенство по футбол, със сигурност Ви е направило впечатление, че сред основните спонсори са много китайски компании. Например производител на електромобили.  "Сигурни сме, че до 2030 година ще оглавим европейския пазар по продажби", убеден е шефът на компанията за Европа. Създадена едва през 2003 година,..

публикувано на 22.06.24 в 12:17

Пешеходка загина при катастрофа във Велико Търново

Възрастна пешеходка е загинала при катастрофа във Велико Търново. Произшествието е станало в района на гробищния парк. Инцидентът е станал в района на завой до гробищата в града. Лек автомобил, идващ от село Беляковец, е блъснал жената, която е била по средата на пътното платно.  "Тя е загинала на място. След удара автомобилът се е..

публикувано на 22.06.24 в 12:13

Роб Уотсън: Сривът на торите ще е политическо земетресение и загуба от исторически мащаб

В Обединеното кралство управляващата Консервативна партия преживява тежки дни вече по-малко от две седмици преди парламентарните избори на 4 юли. Всички социологически проучвания напоследък предвещават пълен крах на торите и най-лошото им представяне, откакто съществуват като партия. Освен това прогнозите са, че поне половината от министрите в..

публикувано на 22.06.24 в 11:25