Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорите на Левски спечелиха турнира за Купата

Левски спечели турнира за Купата по бокс
Снимка: БФБокс

Отборът на Левски спечели турнира за купата на България по бокс при мъжете, който се явява и първи кръг от Държавното лично-отборно първенство.

Шампионатът се проведе в Ботевград при много сериозен интерес и с качествени и оспорвани двубои.

Над 160 боксьори от цялата страна си дадоха среща в рамките на последните 5 дни.

Представителите на "сините" спечелиха общо 7 отличия.

Те се поздравиха с един златен, два сребърни и четири бронзови медала. 

На второ място се класираха боксьорите на БК Русе, а третата позиция е за състезателите на АСК Сливен.

Общо 11 клуба излъчиха поне по един шампион.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йоана Илиева също си извоюва право за участие в Париж

Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева спечели първо място на европейската олимпийска квалификация на сабя в Диферданж (Люксембург) и завоюва квота за турнира по фехтовка на Игрите в Париж 2024. Тя триумфира с изключително силна игра и доказа, че е една от водещите състезателки в света. В надпреварата участваха 13 от..

публикувано на 28.04.24 в 18:08
Красимир Балъков

Балъков дебютира с победа начело на Локомотив (София)

Отборът на Локомотив (София) победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство при дебюта на новия си старши треньор Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като..

публикувано на 28.04.24 в 17:32

Филип Кръстев с важен гол за Цволе

Българският национал Филип Кръстев вкара заключителния гол за победата на отбора си Цволе срещу Хераклес с 3:1 в мач от 31-вия кръг на нидерландската елитна Ередивизи. Бившият футболист на Славия и Левски започна като титуляр за тима си и вкара за 3:1 в третата минута на добавеното време на мача. Преди това Ленарт Ли вкара за Цволе,..

публикувано на 28.04.24 в 17:10

Шампионът Интер се справи и с Торино

Отборът на Интер победи Торино с 2:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Домакинската победа на "нерадзурите", която е общо 28-а за сезона даде начало на шампионските празненства за тима, като титлата бе осигурена още след успеха над Милан с 2:1 в градското дерби преди седмица. Мачът ще се започни и с това, че стана първият в..

публикувано на 28.04.24 в 15:35

Стефани Стоева спечели две титли в София

Стефани Стоева спечели две титли на Държавното първенство по бадминтон, което се проведе в зала "Европа" в София. Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева (БСК Пазарджик) победиха убедително на финала Мая Добрева ( СКБ Стара Загора) и Диана Макарска (Виктори БК София) с 21:5, 21:7. На жени единично..

публикувано на 28.04.24 в 15:33

Кристиан Василев спечели квота за Париж

Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това лято, след като завърши втори във финал А на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с Европейското първенство по гребане в Сегед (Унгария).  Първите трима в крайното подреждане печелят квоти за Олимпиадата в Париж. Василев финишира на 2.11 секунди..

публикувано на 28.04.24 в 15:32
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал на обръч в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал, а Никол Тодорова завърши на осма позиция на финала на обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си и беше оценена с 34.750 точки (18.700 трудност; 8.000 артистичност; 8.150 изпълнения).  В единствения си..

публикувано на 28.04.24 в 11:47