Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия надигра Нидерландия, Испания и Бразилия със зрелищно равенство

Германия - Нидерландия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Домакинът на Евро 2024 Германия победи с 2:1 у дома Нидерландия в контролен футболен мач, изигран във Франкфурт. Още в четвъртата минута Мемфис Депай асистира за Джоуи Феерман, който даде аванс за гостите, но само седем минути след това Максимилиан Мителщадт изравни след пас на Джамал Мусиала. В 18-ата минута нов пас на Мусиала изведе Илкай Гюндоган, но опитът му за гол беше спасен от вратаря Барт Фербюген. Развръзката в едно от най-големите съперничества в световния футбол дойде в пет минути преди изтичане на редовното време, когато Никлас Фулкруг направи 2:1 след асистенция на ветерана Тони Кроос. В събота Германия победи с 2:0 като гост световния вицешампион Франция.

В друга контролна среща Англия завърши наравно 2:2 пред собствена публика срещу Белгия. Попадение на Джуд Белингам в допълнителното време осигури втория гол в полза на островитяните на "Уембли", след като два гола на Юри Тилеманс дадоха преднина за "червените дяволи". Тилеманс се разписа в 11-ата минута на двубоя в Лондон, но само шест след това Айвън Тоуни изравни от дузпа. Девет минути преди почивката Тилеманс с втория си гол в срещата след подаване на Ромелу Лукаку пак изведе белгийците напред. През второто полувреме Фил Фоудън, Тоуни и 18-годишният Коби Майноо направиха пропуски пред вратата на гостите. Стигна се до четвъртата минута на допълнителното време, когато Белингам отблизо фиксира крайното 2:2.

Франция победи с 3:2 у дома Чили. Юсуф Фофана, Рандал Коло Муани и Оливие Жиру се разписаха за двукратните световни шампиони, които направиха обрат след попадението на Марселино Нуниес още в шестата минута. Дарио Осорио също беше точен във вратата на Франция в 82-ата минута. 

Испания завърши наравно 3:3 срещу Бразилия в Мадрид. Гол от дузпа на Родри в седмата минута даде аванс за иберийците, а Дани Олмо направи 2:0 в 36-ата минута. Петкратните световни шампиони изравниха след попадения на Родриго и резервата Ендрик в края на първото и в самото начало на второто полувреме. "Ла фурия" си върна аванса в 87-ата минута след нов гол от дузпа на Родри, но Лукас Пакета направи 3:3 дълбоко в допълнителното време след нов точен 11-метров наказателен удар. 

Португалия загуби с 0:2 като гост срещу Словения с голове на Адам Черин и Тими Елсник през второто полувреме. Поражението е първо за иберийците под ръководството на селекционера Роберто Мартинес. Звездата Кристиано Роналдо игра за португалците, но не успя да се разпише.

Шотландия загуби с 0:1 у дома срещу Северна Ирландия с гол на Конър Брадли в 32-ата минута, докато Египет отстъпи с 2:4 срещу Хърватия. Швейцария се наложи с 1:0 като гост срещу Република Ирландия, докато Австрия разгроми Турция с 6:1.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арне Слот

Ливърпул се разбра с Фейенорд за Арне Слот

Английският Ливърпул и нидерландския Фейенорд са постигнали договорка за откупната клауза на треньора Арне Слот, съобщава ВВС. Тя е в размер на 9.4 милиона паунда - 7.7 милиона първоначална сума и възможност за допълнителни 1.7 милиона бонуси. Това прави 45-годишният Слот, който в Ливърпул ще наследи Юрген Клоп, най-скъпия нидерландски..

публикувано на 27.04.24 в 09:41
ЦСКА София посреща днес Левски

ЦСКА София – Левски пряко по „Хоризонт“

Тимът на ЦСКА София посреща отбора на Левски в мач от 31-ия кръг, първа шестица, във футболното ни първенство. Срещата е от 16 часа и 15 минути, и ще можете да проследите пряко по програма „Хоризонт“. В групата на отборите, борещи се за 7-ото място Ботев (Пловдив) приема Славия от 19 часа. Във Втора футболна лига предстоят 8 мача от 30-ия..

публикувано на 27.04.24 в 09:39
Александър Зверев

Александър Зверев продължава напред в Мадрид

Четвъртият поставен Александър Зверев (Германия) се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. В среща от втория кръг Зверев се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:3, 6:3 за час и 28 минути игра. По два пробива в двата сета осигуриха на на..

публикувано на 27.04.24 в 06:38
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46