Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смяна на времето - стрелките на часовниците с час напред

Снимка: Архив, БНР

Тази нощ преминахме към лятното часово време. В 3 часа преместихме стрелките на часовниците с час напред.

Към астрономическото време ще се върнем на 27 октомври.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сградата на Община Перник

Управителят на болницата в Перник Емил Ненков е освободен от поста си с решение на ОбС

Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник Емил Ненков бе освободен от поста си с решение на местния ОбС. На негово място временно до назначаването на конкурс бе избрана Ина Петрова. Емил Ненков напуска Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по собствено желание...

публикувано на 31.07.24 в 14:39
Снимката е илюстративна

НС забрани продажбата на вейпове на хора под 18 години

Народното събрание единодушно одобри на първо четене забрана за употреба, продажба и предлагане на хора под 18 години на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия, както и на безникотинови изделия Това са така наречените "вейпове". Като първа стъпка към по-мащабно ограничение определи тези промени един от техните вносители - Костадин Ангелов от..

публикувано на 31.07.24 в 14:02
Калин Стоянов

Ситуацията с пожарите в Благоевградско е тежка, но няма опасност за населени места

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов определи ситуацията с пожарите в област Благоевград като доста тежка, но успокои, че към момента няма опасност за населени места: "Лошото е, че вероятно през днешния ден също ще има високи температури. Единствено се молим да няма този вятър, който беше вчера и който много бързо разпали това..

публикувано на 31.07.24 в 14:00
Рая Назарян

Рая Назарян: Нямам амбиции да ставам служебен премиер

Председателят на парламента Рая Назарян заяви, че ще откаже евентуална покана от президента да оглави служебен кабинет. След промените в Конституцията държавният глава може да избира за служебен премиер сред ограничен кръг високопоставени държавни служител, сред тях и председателят на Народното събрание. Пред репортери в кулоарите на..

публикувано на 31.07.24 в 13:45

НС одобри окончателно актуализацията на бюджета

Народното събрание одобри окончателно актуализацията на държавния бюджет, с която общините ще получат допълнителни суми за свои проекти.  Кметовете на големите градове с районно деление да могат да делегират на районните кметове възлагането и изпълнението на проекти. Възраждане: Земеделците не получават т. нар. "украинска помощ"..

публикувано на 31.07.24 в 13:13

Президентът призова НС да преразгледа отпускането на пари за противопожарна техника на МВР

Президентът Румен Радев призова парламента да преразгледа решението, с което отпуска пари за противопожарна техника на МВР. По-добрият вариант е парите да отидат за армията, каза Радев, тъй като Военно-въздушните сили имат нужната експертиза: "Ние сме държава с ограничени икономически и финансови възможности и не можем да си позволим да..

публикувано на 31.07.24 в 13:09

Разследват палеж на орехови насаждения край село Остров

Прокуратурата разследва умишлен палеж на 300 дка широколистана гора и 50 дка орехови насаждения край оряховското село Остров.  Т е са унищожени при пожар, горял в района преди два дни и загасен от пожарникари и доброволци от селото.  Ореховите дървета са собственост и се отглеждат от държавно-горско стопанство в Оряхово.  Размерът на щетите,..

публикувано на 31.07.24 в 12:54