Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови трима зам.-кмета назначиха в Пазарджик

Сградата на Община Пазарджик
Снимка: pazardzhik.bg

Кметът на Пазарджик Петър Кулински определи кои ще са новите трима зам.-кмета на общината. Така неговите заместници стават четирима.

Новата структура на общинската администрация бе одобрена от общинския съвет. 

Предложението на Петър Кулински за увеличаване броя на заместник-кметовете бе мотивирано като цел - да се повиши ефективността на работата на администрацията. 

До момента общината имаше един зам.-кмет Любомир Гечев с ресор "Бюджет и общинска собственост", "Архитектура и териториално устройство", както и "Строителство, транспорт и околна среда". 

Новите лица са Нино Ненов, който ще отговаря за "Европейски фондове, програми и проекти", Таня Колчакова-Явена с ресор "Образование, култура, младежки дейности и спорт" и Гергана Ичева, която ще отговаря за "Социалните дейности и здравеопазването".

До момента община Пазарджик е имала най-много зам.-кметове по времето на Иван Евстатиев преди четири мандата, като неговите заместници тогава бяха трима. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
възстановка

Родолюбци от клуб "Традиция" показват, че историята не е само суха фактология

Българската история е не само в учебниците и в летописите. Тя "оживява" чрез възстановките на различни периоди и събития, които правят родолюбивите мъже и жени с различни професии, обединени в клубовете "Традиция". Един от тях е във Велико Търново.  Историята не е само сухи дати и фактология. Историята е емоция и това показват при..

публикувано на 01.05.24 в 13:00
Възстановка на Априлското въстание на площада в Копривщица

В Копривщица бяха пресъздадени моменти от Априлското въстание

За поредна година в Копривщица бяха пресъздадени моменти от Априлското въстание във възстановка на площад "20 - ти април". Градът е един от най-значимите за българската история, родно място на Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски и редица други дейци.  По тесните калдъръмени улички на Копривщица..

публикувано на 01.05.24 в 12:50
Шествие на КТ

Шествие на КТ "Подкрепа" и рок концерт в Деня на труда в София

"Работни места, заплати и сигурност" - това е надсловът на традиционното шествие на Конфедерацията на труда "Подкрепа" по случай Международния ден на труда. Шествието започна в 11 часа на столичния площад "Света Неделя" в София и ще завърши с рок концерт пред музея "Земята и хората".  Шествието премина по бул."Витоша", бул. "Патриарх Евтимий", ул...

публикувано на 01.05.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Започнаха протестните първомайски митинги на транспорта в Гърция

Със стачка и демонстрации отбелязват в Гърция международния ден на труда. Няма затруднение за пристигащите туристи по празниците. Протестни първомайски митинги заливат цялата страна. С червени знамена и плакати "силата е в нас" активисти и депутати от комунистическата партия са начело на демонстрациите. Хиляди гърци се включиха в..

публикувано на 01.05.24 в 12:47

Радев призова кабинетът "Главчев" да преосмисли решението за частна детска болница

Президентът Румен Радев изпрати писмо до медиите, с което призовава служебният кабинет на Димитър Главчев да преосмисли решението за създаването на частна детска болница в София. "Вчера служебното правителство изненадващо взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива..

публикувано на 01.05.24 в 12:26
Възстановка на Априлското въстание на площада в Копривщица

Възстановка на Априлското въстание в Копривщица

В града, в който гръмва първата пушка за Априлското въстание - Копривщица, 148-ата годишнината от избухването на въстанието се отбелязва със спектакъл, пресъздаващ събитията от 20 април 1876 година. В Клисура започва възстановка под надслов "Клисура въстана втора, но изгоря първа". В нея участват самодейци и членове на Националното дружество..

публикувано на 01.05.24 в 12:12
Яна Божанин

Актрисата Яна Божанин: Борба с любов е битието на човека на изкуството у нас

"Борба с любов - така мога да опиша битието на човека на изкуството в България, сподели за "Хоризонт" актрисата Яна Божанин, автор на подкаста "Говори, за да те видя" , който разработват заедно с водещия на предаването "Среднощен експрес" Йордан Георгиев. "Битка между любовта към работата, завистта и сравнението с другите - това е нещо, през..

публикувано на 01.05.24 в 11:49