Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) унижи ЦСКА София, искат оставката на Ел Маестро

Снимка: БГНЕС

ЦСКА София загуби ценни точки в битката за титлата, след като отстъпи с 1:2 у дома срещу Локомотив Пловдив в среща от 27-ия кръг на първенството.

Загубата прекъсна серия от четири поредни шампионатни победи на "червените"  и ги остави на втората позиция с 57 точки, на три след лидера Лудогорец, който има два мача по-малко, а по-късно тази вечер приема Левски.

ЦСКА София бе напълно надигран от Локомотив през първата част и играчите в червено заслужиха освиркванията на своите привърженици, а по адрес на треньора Нестор Ел Маестро се чуха дежурните в последните мачове скандирания "оставка".

Още в 5-а минута гостите стигнаха до попадение, което бе отменено след намесата на ВАР. Ангел Лясков проби от ляво и центрира в наказателното поле, където Бабакар Дион свали топката към Мартин Петков, който с мощен шут не остави шансове на вратаря Бусато. След преглеждане на ситуацията с ВАР попадението бе отменено заради засада на Мичи Нтело, който според тълкуването на съдията е пречел на видимостта на вратаря при удара на Мартин Петков.

Тази сигнална лампичка не събуди отбора на ЦСКА София, който продължи с безидейните си действия и Локомотив продължи да доминира на Националния стадион.

До почивкката пловдивчани имаха още няколко положения, но Оливер Камдем не намери верните продължения на атаките, а веднъж и напречната греда спаси вратата на ЦСКА София след удар на Мартин Петков.

Домакините имаха една по-сериозна възможност за гол в 30-а минута, когато Каранга намери Фаетон, но вратарят на Локомотив отрази удара на национала на Гваделупа.

На почивката Нестор Ел Маестро извърши три промени в състава в опит да промени облика на своя отбор, като в игра се появиха Мартин Стойчев, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, които замениха съответно Емануел Шакич, Енес Махмутович и Станислав Шопов.

В 60-а минута Локомотив Пловдив поведе в резултата след грешка в защитата на домакините. Дион намери Нтело, който на празна врата реализира.

Три минути по-късно Дион бе изведен в наказателното поле от Христо Иванов, но Бусато излезе умело и спаси вратата си от втори  гол.

Влезлият като резерва за Локо Димитър Илиев също имаше ситуация малко по-късно, но се засуети и не успя да нанесе удар, а Мартин Стойчев спаси пред голлинията.

ЦСКА София изравни резултата в 73-а минута с попадение на резервата Данило Асприля. Колумбиецът реализира с глава след прецизно центриране на Тобиас Хайнц.

Две минути по-късно червените получиха отлична възможност да поведе. Хайнц отново се отличи с ювелирен пас за Фернандо Каранга, но бразилецът не успя да преодолее вратаря Кристиан Томов.

Младежкият национал Мартин Стойчев, който се завърна на терена след контузия и влезе в игра на почивката, получи нова травма в коляното и напусна принудително, заменен от Сейни Санянг, за когото това бяха първи игрови минути през пролетния полусезон.

В 84-а минута Локомотив пропусна да поведе отново, след като Бусато спаси с вещина удар с глава отблизо на Ефе Али.

Гостите от Пловдив стигнаха до победата в добавеното време, когато отлична контраатака бе завършена с попадение на Кристиян Пешов.

Веднага след това Матиас Фаетон пропусна да донесе поне точка за ЦСКА София, като от чиста позиция не уцели вратата.

По време на мача, а също след последния сигнал публиката призова Нестор Ел Маестро да подаде оставка.
По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хари Кейн вкара четири гола

Кейн вкара 4 гола за разгром на Байерн, Реал стартира с успех

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн (Мюнхен) с 9:2 срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) на старта на новия формат на Шампионска лига.  Нападателят вкара три гола от дузпи и един от игра и се превърна в най-резултатният английски футболист в Шампионска лига с 33 гола.  Кейн има общо 53 гола в 50 мача, откакто..

публикувано на 18.09.24 в 00:27
В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

В името на шоуто Григор Димитров победи Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи олимпийския шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".  Срещата завърши при резултат 6:4, 2:6, 10:6 за Димитров. Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел "Арена 8888 София", след като билетите..

публикувано на 17.09.24 в 22:17
Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0

Майорка победи Сосиедад с гол от дузпа

Майорка победи Реал Сосиедад с 1:0 в изтеглен мач от седмия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Абдон Пратс от дузпа в 36-а минута. Със спечелените три точки Майорка се изкачи на 6-о място с 8 точки, докато Сосиедад остава 16-и с 4 точки. Изтеглен мач от седмия кръг на футболното първенство на Испания:..

публикувано на 17.09.24 в 22:11
Шампионската лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Новата Шампионска лига стартира с победи на Ювентус и Астън Вила

Отборите на Ювентус и Астън Вила постигнаха победи на старта на новия формат на Шампионска лига по футбол.  Юве надигра ПСВ Айндховен с 3:1 у дома, а Вила се справи при гостуването на Йънг Бойс с 3:0. На "Алианц Стейдиъм" в Торино Кенан Йълдъз вкара първия гол този сезон в Шампионска лига. Турският национал откри резултата със зрелищно..

публикувано на 17.09.24 в 22:05
Джани Дос Сантос

Локомотив (София) привлече футболист от Нидерландия

Отборът на Локомотив (София) привлече нидерландския футболист Джани Дос Сантос. 25-годишното крило подписа двугодишен договор с "железничарите", съобщиха от клуба.  Нидерландецът дебютира в "Ередевизи" на 19 години, а впоследствие изкарва две много успешни години в Канада. "Много се радвам да съм тук, съотборниците ми и треньорският щаб..

публикувано на 17.09.24 в 20:25
Луис Кастро

Кристиано Роналдо остана без треньор в Ал Насър

Отборът на Ал Насър, в който играе Кристиано Роналдо в първенството по футбол на Саудитска Арабия, потвърди за раздялата с португалския специалист Луис Кастро от поста старши треньор на тима. "Всички в Ал Насър бихме искали да благодарим на Луис и неговия екип за отдадената им работа през последните 14 месеца. Пожелаваме ви късмет в бъдеще“,..

публикувано на 17.09.24 в 18:54
Лия Каратанчева

Три българки са на четвъртфинал в Пазарджик

Лия Каратанчева, Зиновия Ванева и Беатрис Спасова се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис за жени от категория W75 с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се провежда на кортовете на ТК Фаворит в Пазарджик.  Поставените под номер 2 на двойки Лия Каратанчева..

публикувано на 17.09.24 в 18:49