Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Велико Търново отвори електронния прием за детски градини

Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново отвори системата за електронен прием на деца в първа група на детските градини, чрез която те да бъдат разпределени.

Тригодишните деца за прием в детските градини във Велико Търново са 508, сочат данните на ГРАО. Първото класиране чрез електронната система ще бъде обявено на 9 април. Свободните места ще бъдат разпределени на още две класирания - на 16 април и 7 май.

"Родителите не трябва да се притесняват. Има места за всички деца. Поредността и часът на подаване на заявлението чрез системата не са от важност. Основен критерий е адресът на детето, а не на родителите",коментира Пенка Игнатова, директор на Общинската образователна дирекция.

Тя посъветва родителите да кандидатстват за място не само в най-близката градина и в тази, която им е по район, а във всички детски градини. Игнатова подчерта, че обявеният списък на класираните деца не означава, че са приети, ако не бъдат записани.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нико Тупарев

Съдът решава дали да остави в ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев

Състав на Софийския градски съд ще решава да остави ли за постоянно в ареста телевизионния продуцент Нико Тупарев. Продуцентът Нико Тупарев е арестуван Той е обвинен, че през 2020 година - на три пъти, е  наредил от фирмената сметка, на дружеството, в което е бил съдружник, да бъдат преведени в личната му сметка общо 1 400 000 лв. 

публикувано на 28.06.24 в 11:08
Евелин Банев

Евелин Банев - Брендо се изправя пред съда

Евелин Банев-Брендо ще се изправи пред Софийския градски съд в 12 ч. по старо искане на италианските и румънските власти да бъде задържан по техни разследвания за наркотрафик. Това става 4 дни, след като той изненадващо се яви пред Централния затвор и поиска да започне да изтърпява присъдата си от шест години затвор, постановена от Върховния..

публикувано на 28.06.24 в 11:05

Обещание: До края на годината участъка между Мездра и Ботевград ще е завършен

До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград, част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен, увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Тя беше изслушана в НС за напредъка на строителството на пътя. "Имаме осигурено финансиране и нашите усилия,..

публикувано на 28.06.24 в 10:55
Бойко Борисов

Борисов: Парламентът трябва да сформира всички комисии, за които е нужно мнозинство

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да сформира всички комисии, за което е нужно мнозинство.  Той коментира и казаното от ПП-ДБ, че институциите се превръщат в политическа бухалка за техни кадри. "Аз не знам Терзиев откъде и какво знае, но всеки ден виждам, че в София освен хаос, няма нищо друго. Няма нито една..

публикувано на 28.06.24 в 10:35
Депутатът от

"Възраждане" с искане: Главчев да информира НС за позицията ни за срещата на НАТО

"Възраждане" поискаха министър-председателят Димитър Главчев да информира Народното събрание за официалната българска позиция, която трябва да бъде представена на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна заместник-председателят на партията Цончо Ганев. Президентът не приема предложението да..

публикувано на 28.06.24 в 10:26

Стоилка Арсова: С електронни ваучери ще може да се плащат битови сметки, ако има договор с дружеството

Валидността на електронна карта за ваучери - bcard e-vouchers, бикарта, в повечето случаи е валидна за 5 години , а самите ваучери, които се зареждат всеки месец, са с едногодишна валидност. Бикартите предлагат на клиентите сайтове, където могат да проверят всеки ваучер, с каква валидност и винаги се ползват първо най-отдавна..

публикувано на 28.06.24 в 10:17

Андрей Ковачев: Жалко е, че Мицкоски отново прави провокации. Означава, че не желае европейска интеграция

Българското гражданство в Северна Македония е стигматизирано. Това заяви пред БНР Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП. Той коментира продължаващата негативната реторика от новите управляващи в югозападната ни съседка. " Това, че Християн Мицкоски отново прави провокации е много жалко и означава, че не желае европейска интеграция за..

публикувано на 28.06.24 в 10:15