Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дани Алвеш остава на свобода

Дани Алвеш
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият футболист на Барселона и националния тим на Бразилия Дани Алвеш ще остане на свобода, след като съд в Барселона отхвърли в сряда обжалване от страна на прокуратурата, информира АФП. 

Той бе осъден на 4 години и половина затвор за изнасилване, но бе пуснат на свобода преди по-малко от месец, след като плати гаранция от един милион евро. На него му бяха необходими пет дни да събере сумата за освобождаването си.

Алвеш бе освободен на 25 март от затвора Брианс 2 в Сан Естебан Састровирас, на 40 км северозападно от Барселона.  

Бразилецът изкара в ареста повече от година, след като бе обвинен от млада жена в изнасилване в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 година.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Светлана Каменова приключи на четвъртфиналите участието си в Париж

Състезателката ни по бокс Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.  На четвъртфиналите представителката ни в категория до 57 килограма допусна поражение от поставената под номер едно в дивизията Лин Ю Тин /Тайван/.  Каменова не успя да си гарантира място на почетната стълбичка и минимум бронзово..

публикувано на 04.08.24 в 12:32
Божидар Саръбоюков

Двама българи на Олимпиадата днес

Тридесет и един комплекта медали ще бъдат раздадени по време на 9-тия ден на олимпийските игри в Париж. Двама българи ще вземат участие на Игрите днес.  В турнира по лека атлетика, Божидар Саръбоюков ще участва в квалификациите в сектора на скок дължина, които започват точно в 12-сет часа.  Квалификационната норма за финала във вторник е..

публикувано на 04.08.24 в 10:23

Барселона победи Реал Мадрид в контрола

Отборът на Барселона се наложи с 2:1 над Реал Мадрид в контролна среща. Макар и с неофициален характер, мачът в Ийст Ръдърфорд предизвика голям интерес, а двата тима се постараха да оправдаят очакванията.  Барса стигна до успеха с две попадение на Пау Виктор , а за Реал се разписа Нико Пас . Срещата беше прекъсната още в началото заради..

публикувано на 04.08.24 в 06:50

Медалистите от осмия ден на Олимпиадата в Париж

Медалисти от осмия ден на Олимпийските игри в Париж - 29 финала: спортна стрелба, 25 метра пистолет, жени: 1. Джи-ин Ян (Република Корея)   - 37 точки 2. Камий Йеджейевски (Франция)   - 37  3. Вероника Майор (Унгария)      - 31 ловна стрелба, скийт (мъже): 1. Винсънт Ханкок                - 58 точки 2. Конър Лин Принс (САЩ)         - 57  3. Мен Юан Ли..

публикувано на 04.08.24 в 06:38

Лудогорец разгроми Арда

Лудогорец постигна очаквана победа над тима на Арда в среща от 3-тия кръг в Първа футболна лига. Разградските футболисти доминираха през по-голямата част от двубоя и спечелиха с 5:1 Старши треньорът Георги Дерменджиев беше дал почивка на голяма част от своите титуляри. Головата серия откри Сон в 8-та минута след подаване на Дани Групер. В 44-та..

публикувано на 03.08.24 в 23:07

Спартак Варна победи с лекота ЦСКА София

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство.  Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА-София с 3:0.  С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки. Голмайстори: 1:0 Ахмед Ахмедов (14-ата мин.), 2:0 Ахмед Ахмедов..

публикувано на 03.08.24 в 21:53
Хавиер Ибанес

Хавиер Ибанес донесе първи медал за България от Олимпиадата

Българският национал Хавиер Ибаниес осигури първи медал за България на Олимпиадата в Париж. Европейският шампион и втори в схемата в категория до 57 килограма победи поставения под номер 7 вицешампион от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023 Шудай Харада (Япония) с 5:0 (329:28, 29:28, 30:27, 30:27, 29:28) съдийски гласа и се класира за полуфиналите, с което..

публикувано на 03.08.24 в 21:45