Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С късен гол Лудогорец повали ЦСКА 1948 и се откъсна с 9 точки на върха

Лудогорец се наложи над ЦСКА 1948 с 1:0
Снимка: Спортал

Отборът на Лудогорец се наложи над ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в отложен мач от осмия кръг на efbet Лигата. Срещата трябваше да се изиграе през есента, но бе отложена заради ангажиментите по това време на Лудогорец в Лигата на конференциите. Победата донесе аржентинският нападател на гостите Матиас Тисера в самия край на срещата. С този успех тимът на Георги Дерменджиев се откъсна сериозно на върха, като вече има аванс от 9 точки пред първия си преследвач ЦСКА София. 

Първото сериозно положение пред една от двете врати бе за Лудогорец, като Тодор Неделев насочи добре топката от пряк свободен удар, а вратарят на домакините Маринов изби.

В 25-ата минута Неделев изпълни бързо фаул и подаде на Руан Секо, който напредна сам срещу вратата на домакините, но ударът му срещна напречната греда.  Неделев бе главно действащо лице и малко след половин час игра, като негов удар профучу покрай гредата.

На почивката в игра за ЦСКА 1948 се появи 16-годишният Марто Бойчев на мястото на Емил Ценов. Домакините започнаха по-активно след паузата, като на Серджио Падт му се наложи да спасява удар на Талис, а след това и Педриньо имаше възможност да вкара за тима на Валентин Илиев.

В 70-ата минута резервата на "орлите" Квадво Дуа имаше възможност да вкара отблизо, но отново вратарят Петър Маринов се намеси отлично.

Десет мунити преди края на срещата опасен удар на капитана на гостите Пьотровски бе блокиран от Реян Даскалов.  

Десет минути преди края на редовното време резервата на шампионите Матиас Тисера изскочи зад защитата на домакините и отблизо вкара победното попадение. ДО края на мача ЦСКА 1948 се опита да изравни, но не стигна до удобна ситуация. 

ЦСКА 1948 - Лудогорец 0:1 (0:0)
голмайстор: 0:1 Матиас Тисера 82
Бистрица, стадион "Витоща"
съдия - Валентин Железов
асистенти - Станимир Илков, Васил Шавов
жълти картони - Симеон Василевь Талис (ЦСКА 1948), Диниш Алмейда, Георги Терзиев, Серджио Падт (Лудогорец)

състави: 
ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фуртадо, Росен Божинов, Симеон Василев, Реян Даскалов, Симеон Димитров (80 - Антонио Вутов), Емил Ценов (46 - Марто Бойчев), Теодор Иванов, Талис, Педриньо, Радослав Кирилов (58 - Бирсент Карагарен) 
Лудогорец: Серджио Падт, Георги Терзиев, Диниш Алмейда, Оливие Вердон, Франсиско Гомес, Якуб Пьотровски, Педро Мачадо, Бърнард Текпетей (72 - Кайо Видал), Тодор Неделев (72 - Матиас Тисера), Рик Джонатан (84 - Спас Делев), Руан Секо (60 - Квадво Дуа)


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тим Мерлие

Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия

Белгиецът Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия. Той измина 166 километра от Новара до Фосано за 3:54:35 часа.  Водачът в състезанието Тадей Погачар не се представи добре, но успя да задържи "розовата" фланелка. На втора позиция е Джонатан Милан от Италия. Трети се нареди представителят на Еритрея Биниан Гирмай. Тадей..

публикувано на 07.05.24 в 07:47

Наполи и Удинезе не успяха да се победят

Удинезе и Наполи завършиха 1:1 в последна среща от 35-ия кръг на италианската Серия А.   Двата отбора се нуждаеха от точки в преследване на своите цели - Удинезе оставане в елита, а Наполи място в евротурнирите.  Неаполитанците откриха чрез Виктор Осимен в 51-а минута. Нигериецът засече с глава центриране на Политано от дясно.  Удинезе наложи натиск..

публикувано на 07.05.24 в 07:25

Аталанта победи Салернитана и измести Рома от петата позиция

Аталанта победи като гост с 2:1 Салернитана в мач от 35-ия кръг на футболното първенство на Италия и по този начин измести Рома от петата позиция, като и двата тима имат по 60 точки. В 18-ата минута Салернитана поведе с попадение на младия френски нападател Лум Чауна. Гостите от Бергамо от своя страна играеха плахо и трудно достигаха до възможности..

публикувано на 07.05.24 в 06:58
Ботев и ЦСКА 1948 завършиха без голове

Ботев (Пд) и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат

Съставите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Двубоят започна със сблъсък между Джеймс Ето'о и Антонио Вутов, като се наложи намесата на медицинския екип. Ето'о продължи, а Вутов беше изнесен на носилка. В 12-ата минута..

публикувано на 06.05.24 в 22:12
Славия и Арда завършиха 0:0

Славия и Арда не се победиха

Отборите на Славия и Арда завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а Арда е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 06.05.24 в 19:56
Йоана Илиева

Йоана Илиева се класира седма в Сеул

Йоана Илиева се класира на седмо място в изключително силния турнир Гран При на Сеул. В надпреварата на сабя жени участваха 135 фехтовачки, сред които бяха всички от топ 10 в световната ранглиста. Илиева се включи директно във втория ден, в боевете на най-добрите 64 в турнира заради осмото си място в ранглистата. В първата си среща тя се..

публикувано на 06.05.24 в 18:10
Мирослава Минчева

Минчева и Костадинова не намериха място във финала на 25 м пистолет

Мирослава Минчева завърши на 28-мо място на 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). Българската състезателка записа 576 точки в квалификациите.  Другата наша представителка в дисциплината Антоанета Костадинова остана на 35-то място с 574 точки. Най-добър резултат в квалификациите постигна..

публикувано на 06.05.24 в 16:50