Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тулуза надигра Рен като гост във Франция

Рен - Тулуза
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като гост в 29-ия кръг на френското футболно първенство и направи сериозен удар по амбициите на бретанците да се преборят за квота за европейските турнири през есента. А срещата започна перфектно за Рен, след като 18-годишният талант Дезире Дуе вкара първия гол само след 20 минути игра, прокарвайки топката от малък ъгъл при подаване на Жанюел Белокен.

Но две минути по-късно Тулуза – които се намират в серия от три мача без поражение, изравни. Разписа се венецуелският халф Кристиан Касерес, който овладя на гърди пас от бившия футболист на Левски Стайн Спиъринг и прати топката в мрежата. В 32-ата обратът стана пълен с гол на малийския защитник Муса Диара.

Събитията на терена се разгорещиха в края на мача, когато вратарят на Тулуза Гийом Ресте падна на земята при меле и блъсканица между футболистите. Но това се оказа малък проблем предвид събитията, разиграли се няколко часа преди срещата. Полицията трябваше да се справя с жестоки улични битки между хулигани от двете страни с общо около 150-200 души, довели до леки наранявания. Френските медии съобщават, че един фен на Тулуза се нуждае от болнично лечение заради травма в главата. Рен и Тулуза имат дългогодишно съперничество, но в последните години то сякаш беше позатихнало.

В интернет се появиха видеа и дори лайв-включвания за атака на по-многобройна група фенове на Рен срещу такава от Тулуза. Нямаше полиция в района, което предполага, че боят е бил предварително уговорен зa такова място.

Инцидентите във френския футбол с фенове на различни тимове се върнаха с пълна сила през този сезон, като най-често страдат автобуси с привърженици на гостуващите отбори, както и заведенията в районите на стадиони и автогари.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Без Григор Димитров в последния ден на "Лейвър Къп"

Григор Димитров пропуска третия състезателен ден на турнира по тенис „Лейвър къп“. Българинът има физическите проблеми, които е изпитвал при победата си над Алехандро Табило в петък вечер, най-вероятно става въпрос за контузията от Откритото първенство на САЩ, която все още го измъчва. В днешния последен ден на турнира в Берлин програмата..

публикувано на 22.09.24 в 11:41
Пари Сен Жермен

ПСЖ стъпи накриво във Франция

Реймс и Пари Сен Жермен завършиха 1:1 в среща от 5-ия кръг на френското футболно първенство. Домакините поведоха с гол на Кейто Накамура в 9-ата минута, а в средата на второто полувреме Усман Дембеле изравни. Парижани са начело в подреждането с 13 точки, следвани от Олимпик (Марсилия) и Монако с по 10 пункта. Реймс е на петата позиция с 8 точки. Реймс..

публикувано на 22.09.24 в 09:44
Реал (Мадрид) - Еспаньол

Реал (Мадрид) обърна Еспаньол в Испания

Реал (Мадрид) постигна победа с 4:1 над Еспаньол в домакинството си от 6-ия кръг на испанското футболно първенство. Автогол на Тибо Куртоа даде преднина на каталунците в 54-тата минута, но Даниел Карвахал изравни в 59-ата минута. Ключова се оказа появата от резервната скамейка на Винисиус Жуниор. Бразилецът първо асистира на Родриго за втория гол в 75-ата..

публикувано на 22.09.24 в 09:34
Даниел Дюбоа - Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира Антъни Джошуа

Даниел Дюбоа нокаутира в петия рунд Антъни Джошуа в тежка категория на професионалния ринг на боксовата галавечер в Лондон пред 96 хиляди зрители на стадион "Уембли". Той защити титлата си в световната боксова федерация и очаква сблъсък с победителя от реванша между Александър Усик и Тайсън Фюри. Дюбоа прати четири пъти в нокдаун Джошуа преди съдията..

публикувано на 22.09.24 в 07:07
Европейска купа в Подгорица

Джудистът Иван Симеонов спечели златото в Подгорица

Иван Симеонов спечели златния медал на турнира за европейската купа по джудо за мъже в Подгорица (Черна гора). Българинът бе над всички в категория 60 килограма, като постигна четири победи, а на финала се наложи с "ипон" над сърбина Марко Йоргич. Преди това Симеонов победи германеца Бенджамин Ховард, после Рашко Анджелович (Сърбия), а на..

публикувано на 22.09.24 в 06:36
Левски

Левски с втора победа на турнира в Нови Сад

Левски София се приближи до защита трофея от миналата година в турнира за мъже в памет на именитите сръбски волейболисти Жарко Петрович и Радован Дабич "Мемориал Великана" в Нови Сад. "Сините", водени от старши треньора Николай Желязков, спечелиха и втората си среща. След успеха над домакините от Войводина, те обърнаха до 3:1 (24:26,..

публикувано на 22.09.24 в 06:30
Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед разделиха точките

Манчестър Юнайтед завърши наравно 0:0 като гост срещу Кристъл Палас в среща от петия кръг във Висшата английска футболна лига. Равенството е първо за Юнайтед, който е на 11-то място в класирането със 7 точки. Преди почивката удари на Алехандро Гарначо и Бруно Фернандеш срещнаха напречната греда на вратата на лондончани, а през второто полувреме..

публикувано на 22.09.24 в 06:25