Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културистът Петър Борисов: Българите имаме добри генетични заложби (ВИДЕО)

Българите имаме добри генетични заложби и можем да произвеждаме много по-добри момчета и момичета. Това мнение сподели абсолютният европейски шампион по културизъм Петър Борисов, който гостува в Campio Podcast с водещ Христо Денев.

Борисов е един от организаторите на предстоящия този уикенд турнир по бодибилдинг и фитнес "Тримонциум" в Пловдив. Събитието е от 10 часа в Палата номер 2 на Международния панаир в Пловдив.

„В арабския свят културизмът е на едно много високо ниво. Там култът към мъжкото тяло е на едно много високо ниво. Може за момента в аматьорския спорт те са номер 1. Българите имаме много добри заложби, генетични и можем да произвеждаме много, много по-добри момчета и момичета от тях.

Няколко са факторите за развитието на добър културист. Генетичният материал, без който е трудно да бъде развит един състезател. След това вече са лишенията, всеотдайността. Много важна ни е възстановителната програма, режимът на хранене. Тренировките са може би най-лесното в целия процес. Най-приятната част. Там поне се отделя някакво количество хормон на щастието

Много важно е да знаем какво правим. Знаем ли какво правим, резултатите винаги ще са на лице. Ако не знаем какво да правим, има хора, с които да се посъветваме“, каза Петър Борисов.


Иначе турнирът „Тримонциум“ ще събере елита на българския бодибилдинг. Наградният фонд на надпреварата ще бъде рекорден за България

„Организацията е сложна, но смея да твърдя, че се справяме много добре. Заедно с моите партньори Милена Модева и д-р Асен Калоферов. Ще участва целият фитнес елит на България. Турнирът е и квалификация за Европейското първенство в Испания през май. Очаквам качеството да е много високо. Познавам добре участниците, така че ще стане доста силно събитие. Надявам се да направим и по-силни турнири, с международно участие.

Имаме доста добри момчета, които участват на много международни елитни състезания. Ние сме първото стъпало, за да могат по-натам добрите спортисти да стъпят на голямата сцена – Мистър Олимпия.

Очакванията са ми да стане добро състезание. Да продължим да развиваме турнира, тъй като имаме идеята да го разрастваме. Да прибавяме и още видове спорт. В деня на събитието ще представим и пол денс като спорт“, каза още Петър Борисов.

В епизода ще чуете още:

✔️За проблемите

✔️За лишенията

✔️За храненето

✔️За веганството

✔️За здравословния начин на живот

✔️За това как се вае бразилското дупе при жените

✔️За гените на българина

✔️За култа към тялото

✔️И още съвети към тези, които сега започват





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спартак Варна победи с лекота ЦСКА София

Спартак 1918 Варна спечели втората си победа в българското футболно първенство.  Завърналият се в елита варненски тим надигра и спечели категорична победа над ЦСКА-София с 3:0.  С успеха си „соколите“ имат вече 7 точки в актива си, докато „армейците“ са с победа, две поражения и 3 точки. Голмайстори: 1:0 Ахмед Ахмедов (14-ата мин.), 2:0 Ахмед Ахмедов..

публикувано на 03.08.24 в 21:53
Хавиер Ибанес

Хавиер Ибанес донесе първи медал за България от Олимпиадата

Българският национал Хавиер Ибаниес осигури първи медал за България на Олимпиадата в Париж. Европейският шампион и втори в схемата в категория до 57 килограма победи поставения под номер 7 вицешампион от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023 Шудай Харада (Япония) с 5:0 (329:28, 29:28, 30:27, 30:27, 29:28) съдийски гласа и се класира за полуфиналите, с което..

публикувано на 03.08.24 в 21:45
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с пето място във финала на прескок

Валентина Георгиева се класира на пето място на финала на прескок при жените на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж. 18-годишната българка, която е дебютантка на най-големия спортен форум, изпълни много добре и двата си прескока. Първо тя направи "Юрченко" с два винта и получи 14.100, след което "Цукахара" с винт и половина и беше..

публикувано на 03.08.24 в 18:49
Рами Киуан

Рами Киуан не успя да стигне полуфиналите в Париж

Рами Киуан отпадна на четвъртфиналите в категория до 71 килограма на олимпийския турнир по бокс Париж и остана на крачка от медалите. 24-годишният Киуан загуби от Омари Джоунс (САЩ) с 0:5 (27:30, 27:30, 27:30, 27:30, 27:30) съдийски гласа и не успя да се класира за полуфиналите, с което да си гарантира най-малко бронз. Настоящият европейски..

публикувано на 03.08.24 в 17:51
Матю Ебдън/Джон Пиърс

Матю Ебдън и Джон Пиърс спечелиха олимпийската титла на двойки мъже

Австралийците Матю Ебдън и Джон Пиърс спечелиха титлата на двойки мъже в турнира по тенис на Олимпийските игри в Париж. Ебдън и Пиърс победиха на финала четвъртите поставени Раджийв Рам и Остин Крайчек (САЩ) с 6:7(6), 7:6(1), 10:8 за малко повече от два часа на корта.

публикувано на 03.08.24 в 16:16
Томас Бах - президент на МОК

Томас Бах: Хелиф и Лин са родени жени

Международният олимпийски комитет (МОК) иска да запази бокса в програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028, каза президентът на организацията Томас Бах. През юни 2023 година сесията на МОК отне членството на Международната боксова асоциация (IBA), тъй като федерацията, лишена от правото да провежда олимпийските квалификации през 2019-а, не можеше да реши..

публикувано на 03.08.24 в 14:37

Националът Йордан Минчев сменя Балкан Ботевград с Белгия

Баскетболният национал Йордан Минчев ще продължи кариерата си в първенството на Белгия, след като подписа договор за следващия сезон със Спиру Шарлероа, обявиха от клуба с публикация в социалните мрежи. През последния сезон той игра за Балкан Ботевград, към който се присъедини към отбора през есента на 2023 година от румънския Сибиу и изигра 37 мача...

публикувано на 03.08.24 в 11:38