Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дуплантис счупи световния си рекорд на овчарски скок

Арманд Дуплантис
Снимка: БТА

Олимпийският шампион Арманд Дуплантис подобри собствения си световен рекорд на овчарски скок, постигайки 6.24 метра в първото състезание от Диамантената лига за сезон 2024 в Сямън (Китай).

Дуплантис, който е също четирикратен световен и трикратен европейски номер 1 на открито и в зала, подобри предишното си върхово постижение от 6.23 метра, поставено на финала на Диамантената лига на Юджийн през септември, преодолявайки летвата с лекота още с първия си опит.

За шведа това е осма поправка на световния рекорд.

Роденият в САЩ 24-годишен Дуплантис започна състезанието на 5.62 метра, преодолявайки също 5.82 и 6.00 метра, преди да постави новото върхово постижение.

Американецът Сам Хендрикс завърши втори с 5.82 метра, а трети е Бокай Хуан (Китай) с 5.72.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огромен интерес към плувния маратон в Бургас тази събота. Записването е отворено

Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – 1000 и 3000 метра в четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт-Бургас 2024". Домакин на събитието, което ще се проведе на 20 юли ( събота) е акваторията на Морска гара в Бургас. Състезанието се организира от КПС“Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

МОК разреши участието на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева на Игрите в Париж

Международният олимпийски комитет даде зелена светлина за участието на Йоана Георгиева в олимпийските състезания по кану-каяк на Игрите в Париж. Така Георгиева заменя Памела Иванова в състава на българската делегация, обявиха от БОК. Българският олимпийски комитет още преди няколко дни задейства необходимите процедури, за да осигури участието на Йоана..

публикувано на 18.07.24 в 13:19

Състезателите ни по плуване може да са изненадата на ОИ в Париж

Българските плувци заминават за Олимпиадата в Париж с амбиции да подобрят личните си постижения и да се представят достойно на най-големия спортен форум. Плувците с покрити олимпийски нормативи Любимир Епитропов, Петър Мицин и Габриела Георгиева пътуват в петък, 19 юли, рано сутринта с директен полет FB 431 за Париж и са сред първите, които ще влязат в..

публикувано на 18.07.24 в 12:37
Георги Иванов

Президентът на БФС Георги Иванов: Няма да спрем да търсим решения за доброто на клубовете

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов даде специално интервю за БТА дни преди началото на новото първенство. Лидерът на българския футбол говори по всички актуални теми - завършилото наскоро Евро 2024, евентуалното увеличаване на парите от телевизионни права, вниманието към ветераните, първите 100 дни на управлението му. Той се..

публикувано на 18.07.24 в 12:22
Габриела Георгиева

Духът на Париж присъства в официалните облекла на българските спортисти за ОИ

Спортният дух на Олимпиадата в Париж ще бъде част от облеклото на българите по време на дефилето на нациите при официалното откриване на Игрите следващия петък. Родните спортисти и треньори ще са със спортно-елегантна визия, в актуални материи и цветове, съобразени с трибагреника. Екип от професионалисти от фирмата "Вико Трейдинг" разработи тоалетите..

публикувано на 18.07.24 в 12:16
Иван Ракитич

Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит)

Полузащитникът на футболния Ал-Шабаб Иван Ракитич ще продължи кариерата си в Хайдук (Сплит), съобщава журналистът Фабрицио Романо. Според източника 36-годишният хърватин ще подпише договор до лятото на 2026 година. Старши треньорът на Хайдук Дженаро Гатузо изрично настояваше за трансфера на играча. В началото на 2024 година Ракитич стана играч..

публикувано на 18.07.24 в 12:00
Кевин Сейхас

Берое привлече аржентинец

Берое подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас, съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на Ривър Плейт преди да замине за Италия, където се състазева две години, а след това носи екипа на португалския Ароука. В Испания е защитавал цветовете на Виламарксант и Атлетико Марбея. "ПФК Берое пожелава успех на Кевин..

публикувано на 18.07.24 в 11:07