Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България със 105 златни отличия от ЕК по кикбокс в Пловдив

Българските кикбоксьори спечелиха 348 отличия от които 105 златни, 96 сребърни и 147 бронза на европейската купа, която се проведе в Пловдив. Този актив изкачи родните състезатели на първата позиция в комплексното класиране по медали от общо 21-а регистрирани държави участнички. Втори се наредиха представителите на  Гърция с общо 129 медала от които 34 златни, 35 сребърни и 60 бронза, а трети станаха представителите на Унгария с актив от 69 медала от които 26 златни, 22 сребра и 21 бронза. 
В клубното класиране от общо 110 тима, столичният „Стар тийм“ зае първото място, следван от друг български клуб „Масару“, а трети станаха кикбоксьорите на унгарския „ Халкер Кирали тийм“ . Престижното състезание бе последното за годината от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс WAKO. 
На 8 татамита и 2 ринга в Пловдивската спортна зала „Колодрум“ три дни се състезаваха близо 2000 участници, които бяха оценявани от 100 от най-добрите международни рефери в кикбокса. 

Историческото домакинство на страната ни се подплати с огромен успех, както със спечелването на голям брой медали, така и с най-високата оценка за организация на европейска купа по кикбокс до момента. WAKO обяви, че състезанието и догодина ще се проведе в България, като родната конфедерация по кикбокс и муай тай очаква подписването на 4–годишен договор за домакинство на Европейска купа. 
Една дългогодишна мечта се сбъдна благодарение на перфектаната организация на двата спортни клуба по кикбокс „Бултрас“ Пловдив и „Стар тийм“ София, съвместно с ръководството на БККМТ. 
„ Да вземем Европейска купа е нещо изключително за нас, защото за това домакинство кандидатстваха над 20 държави, но ние успяхме да спечелим уважението на ръководството на WAKO, тъй като изпълнихме на 100% всички изисквания. Костваше ни много време, много усилия, много средства, но всичко беше изпълнено перфектно с екипа, с който работим от „Стар тийм“ от „Бултрас“, община „Пловдив“ и Министерството на младежта и спорта. От присъстващите тук Ромео Деша – технически директор на Световната федерация по кикбокс, Сърджан Богарчич – технически директор на Европейската федерация и Ищван Кирали – президент на Европейската федерация имаме оценка 10 от 10. Състезанието ще ни даде една по-ясна картина за подбора на състезателите, които ще ни представляват на предстоящите Световно и Европейско първенства през месеците август и ноември“, това заяви Галин Димов - президент на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.
По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Не трябва да има никакво подценяване

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ръководството е разговаряло с футболистите и не може да има никакво подценяване в реванша срещу Динамо Батуми от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Лудогорец ще гостува в Грузия в сряда вечер.  Разградчани постигнаха успех с 3:1 в първия двубой на българска земя. "Ние имаме..

публикувано на 16.07.24 в 20:25
Яспер Филипсен

Белгиецът Яспер Филипсен спечели победата в 16-ия етап на Обиколката на Франция

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпесин спечели победата в 16-ия етап от Колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 189 км от Грисан до Ним.  Това е трети успех на Филипсен в тазгодишното издание на престижното колоездачно състезание. В генералното класиране остава начело Тадей Погачар от Словения, който има общо време от 67:35:56..

публикувано на 16.07.24 в 20:13
Изабелла Шиникова

Загуби на Шиникова и Глушкова на турнири в Португалия и Германия

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Порто (Португалия) с награден фонд 60 хиляди долара. Българката отстъпи пред швейцарката Валентина Ризер с 4:6, 3:6 за 81 минути. Шиникова допусна пет пробива в мача, а във втория сет изостана с 2:4 и след това не успя да навакса. Междувременно, Денислава..

публикувано на 16.07.24 в 17:28
Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи Килиан Мбапе

Реал Мадрид представи най-новата си звезда Килиан Мбапе на запалянковците, които бяха изпълнили стадион "Сантиаго Бернабеу". Френският национал преминава в европейския клубен шампион като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтече в края на миналия сезон. 25-годишният нападател премина медицински прегледи, позира с екипа с номер 9..

публикувано на 16.07.24 в 17:25

Александра Димитрова срещу Антонина Осецка в главна битка на турнира по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“ във Варна

13-ет двубоя са включени на международния турнир по кикбокс „SPIRIT OF FIGHT“, който ще се състои на 20 юли във Варна. В състезанието ще участват кикбоксьори от България, Украйна, Германия  и  Румъния. „SPIRIT OF FIGHT“ е полупрофесионален турнир по кикбокс, който ще се проведе тази събота от 18.00 часа в спортна зала "Владислав". Входът за зрители е..

публикувано на 16.07.24 в 16:25

Спортисти получават знания за живота след спорта в четиримесечно обучение

Български спортисти ще имат възможността да добият безценни знания за развитието си след края на състезателната кариера в четиримесечно обучение, включващо десет модула. Програмата "Живот след спорта" на "Чемпиънс фактори" се организира за втори път след успеха през 2023 г. Тази година тя ще се проведе от септември до декември, като записването..

публикувано на 16.07.24 в 15:37

Нови трика и детелина за късмет за Валентина Георгиева от италиански бранд

Детелина за късмет и нови трика изпрати италианската фирма за спортни облекла Sigoa на състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева за олимпийските игри в Париж. "Скъпа Валентина, желаем ти всичко най-добро в това ново приключение. Сигурни сме, че ще бъде едно красиво и вълнуващо преживяване, пълно с незабравими моменти. Щастливи..

публикувано на 16.07.24 в 15:32