Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зърнопроизводителите на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното споразумение

Снимка: БГНЕС

Зърнопроизводителите ще излязат на нови протести, ако държавата не изпълни подписаното през февруари споразумение. 

Решението е взето на извънредно заседание на Управителния съвет на браншовата организация преди насрочената за 17.00 ч. днес среща в Министерския съвет с 60 земеделски организации. 

Освен за пълно изплащане на договорената в споразумението финансова помощ, фермерите ще настояват и за очакваните законови промени. 

Срещата със служебното правителство е насрочена, тъй като в бюджета не се намериха средства, за да бъде изплатена т.нар. "украинска помощ" на земеделците в предварително договорения срок - 22 април. 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Председателят на ДПС Делян Пеевски (в центъра) даде изявление в сградата на Народното събрание - 9 юли 2024г.

Делян Пеевски за публикациите с писмо до посланици: Това е компромат

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски смята, че въпросът с 17-те поддръжници на Ахмед Доган е вътрешен за партията. В писмо до медиите този следобед 17-те депутати посочиха причините, поради които няма да участват в заседанието на парламентарната група. И поставиха под въпрос легитимността на Пеевски. В НС заседава ПГ на..

публикувано на 09.07.24 в 20:24

Излезе първото класиране в УНСС

Излезе първото класиране в Университета за национално и световно стопанство, записването на новоприетите студенти е от 10 до 13 юли, съобщават от висшето училище. Записването се извършва онлайн и в сградата на УНСС в отдел "Студенти – бакалавър " - партерен етаж, кабинет 1029-А, а така също и в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО –..

публикувано на 09.07.24 в 20:13

Държавата с ангажимент по казуса с имота, в чийто обхват е античният град Хераклея Синтика

Държавата поема ангажимент да реши проблема с частния имот, който попада в обхвата на античния град Хераклея Синтика, за да могат археолозите спокойно да продължат работата си. Това заяви министърът на културата Найден Тодоров, който на място се запозна с най-новата находка на екипа на професор Людмил Вагалински - монолитната статуя на Хермес...

публикувано на 09.07.24 в 19:48

Битката за град Газа, възобновена от Израел преди две седмици, се разраства и ожесточава

Битката за град Газа, възобновена от Израел преди две седмици, се разраства и ожесточава в навечерието на поредния кръг от преговори за примирие.  Десетки хиляди мирни жители бягат пред настъпващите израелски войски, съобщава Франс прес. От квартала "Шуджая", където израелските сили започнаха новата си операция в края на юни, бойните действия се..

публикувано на 09.07.24 в 19:25
Юлия Навалная

Съд в Москва разпореди арест на Юлия Навалная

Съд в Москва разпореди арест на вдовицата на опозиционния лидер Алексей Навални, който почина в сибирски затвор в началото на тази година, съобщава Ройтерс. Заповедта означава, че Юлия Навалная, която живее в Германия, ще бъде задържана ако стъпи отново на родна земя. Според руските магистрати тя следва да бъде издирена заради членуване в екстремистка..

публикувано на 09.07.24 в 19:20
Димитър Главчев

Димитър Главчев: В позицията на България на срещата на НАТО няма нищо изненадващо

Лидерите на 32-те страни-членки на НАТО се събират във Вашингтон, където ще отбележат 75-ата годишнина от създаването на най-голямата организация за сигурност в света.  Командна структура на НАТО в Германия ще поеме обучението и екипирането на украинските войски. Алиансът ще назначи и свой висш служител в Киев за укрепване на сътрудничеството с Украйна,..

публикувано на 09.07.24 в 19:10
Делян Пеевски дава изявление в сградата на Народното събрание - 9 юли 2024 г.

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието.  Депутатите от ПГ на ДПС на среща в НС за..

публикувано на 09.07.24 в 18:11