Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Снимка: БТА

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“.

Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и спечелиха серията за златото с 3:2 победи срещу състава, воден от Преслав Пешев. Освен това „зелените“ бяха 23/31 от линията за изпълнение на наказателни удари срещу 6/8 за монтанския отбор. Двубоят за "сините" не доигра Микаела Дамянова, която изчерпа лимита си от лични нарушения. 

За старозагорския тим това е второ отличие през сезона, след като в средата на февруари спечели и среброто в турнира за Купата на България. По този начин Берое отказа Монтана от битката за златото в елита за четвърта последователна година. От своя страна монтанският отбор добави седмо сребро от шампионата във витрината си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59
Испания победи с 2:1 Франция

Испания победи Франция и е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата. В 21-ата минута..

публикувано на 09.07.24 в 23:55
Филип Кръстев

Филип Кръстев пред трансфер в Нант

Националът Филип Кръстев е пред трансфер в Лига 1 на Франция, съобщава L‘Equipe. Според информацията халфът ще премине в Нант, като трансферът е считан за сигурен. 22-годишният Кръстев ще играе под наем при "канарчетата", а клубът ще има възможност да го откупи през следващото лято от Ломел и Сити Футбол Груп.  Сделката трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 23:08