Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов: Не мога да гарантирам безопасност на мача ЦСКА-София - Левски

Георги Иванов
Снимка: Nova tv

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов пристигна на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където ще бъде специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на местния ФК Етър.

"Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са здрави, вече не са футболисти, за да им пожелавам успехи. Хора, които са достойни за уважение", коментира Иванов.

Бившият футболист и настоящ ръководител засегна още и теми, които са важни за българския футбол, като какво му е споделил президентът на УЕФА Александър Чеферин по време на тяхната лична среща, както и какви действия предприема БФС в опит да се пребори с българското хулиганство.

"Всеки ден имаме неща, които правим. С Чеферин си казахме много неща. Благодарим за поканата от УЕФА. Все още не мога да направя реформите, защото има два клуба, които забавиха вписването. Ние сме под шапката на УЕФА, те знаят достатъчно за България, имаха представител на Конгреса. Федерацията се издържа изцяло от парите на ФИФА и УЕФА. Не смятам, че има нещо, което те не знаят", сподели избраният за президент на футболната ни централа.

"Трябва да решим проблема с футболното хулиганство. Разговаряли сме със СДВР. Хората трябва да се чувстват безопасно на стадиона, не може да се продължава така, ще има накрая някоя жертва и всички ще съжаляваме за това нещо. Нито съм човек от правителството, за да променям законите, нито съм полицай. Дерби без публика не е дерби, против това съм да няма гостуващи фенове, но ако има такива инциденти, каквито видяхме на последния мач между ЦСКА и Левски, не аз, а полицията ще затвори секторите", завърши Георги Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов започна с равенство в Суперлигата

Българският треньор Станимир Стоилов дебютира в турската Суперлига с отбора си Гьозтепе (Измир) с нулево равенство при гостуването на Анталияспор в 1-ия кръг. Гьозтепе се завърна в елита на Турция след две години пауза, а Стоилов беше човекът, който спечели промоцията. Срещата не изобилстваше от кой знае колко голови положения, като всеки..

публикувано на 11.08.24 в 06:09
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна в Монреал

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Поставеният под номер 7 в схемата Димитров пропусна три мачбола във втория сет и отстъпи пред 62-ия в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 6:7(5), 3:6 за 2:38 часа. Димитров..

публикувано на 11.08.24 в 06:07

САЩ спечели пета поредна титла

Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели пета поредна и рекордна общо 17-а титла от Олимпийски игри. В повторение на финала от Игрите в Токио звездният американски състав се наложи над домакините от Франция с 98:87 (20:15, 29:24, 23:25, 26:21) в препълнената зала „Берси“ в битката за златото на Олимпиадата в Париж. Франция остана със среброто..

публикувано на 11.08.24 в 06:04

Левски е неудържим, вече е лидер с 5 точки аванс

Александър Колев се разписа два пъти, а Мустафа Сангаре записа гол и асистенция за успеха на Левски с 3:0 като домакин срещу Крумовград в мач от четвъртия кръг на първенството.  "Сините" са с пълен актив от 12 точки и имат пет повече от четирите отбора с по седем зад тях. Левски контролираше изцяло играта срещу Крумовград през първото полувреме и успя..

публикувано на 10.08.24 в 23:20

С Тихомир Иванов приключи българското олимпийско участие

Тихомир Иванов завърши на осмо място на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин направи личен рекорд за сезона от 2.27 метра във финала на надпреварата на "Стад дьо Франс" и записа най-добро представяне при третото си участие на Олимпиада. Той беше десети при дебюта си на най-големия спортен форум в Рио 2016, а..

публикувано на 10.08.24 в 21:15

Локомотив (Пд) спечели в Стара Загора

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като гост Берое в двубой от четвъртия кръг от Първа лига, постигайки втори успех през новия сезон.  Двата отбора започнаха предпазливо срещата и интересните моменти пред двете врати липсваха. Все пак домакините от Берое бяха малко по-активни, но единствено опитваха с центрирания да затруднят Мартин Луков...

публикувано на 10.08.24 в 21:06

Манчестър Сити спечели Суперкупата на Англия след дузпи

Манчестър Сити прекъсна серията от три поредни загуби в двубоите за Суперкупата на Англия и спечели трофея, след като победи със 7:6 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) градския си съперник Манчестър Юнайтед на “Уембли”.  Двубоят бе доста равностоен в редовното време, като двата отбора удариха по една греда, а гол на Бруно Фернандеш бе..

публикувано на 10.08.24 в 19:27