Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холанд се развихри с 4 гола за Манчестър Сити

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити показа шампионска форма и разгроми с 5:1 пред собствена публика Уулвърхемптън в среща от 36-ия кръг от английската Висша лига. Шампионите започнаха със сериозен натиск и в 11-ата минута Раян Аит-Нури извърши нарушение в наказателното поле срещу Йошко Гвардиол и Ерлинг Холанд превърна в гол отсъдената дузпа.

"Небесносините" реализираха и втори гол чрез норвежкия национал, който се разписа с глава в 35-ата минута след центриране от дясно на Родри. Дълбоко в допълнителното време на първата част Холанд оформи 21-ия хеттрик в своята кариера отново от дузпа, а след почивката превъзходството на Сити продължи да бъде осезаемо. Националът на Република Корея Хван Хи-чан върна езин гол за "вълците" в 53-ата минута, но по-малко от 60 секунди след това Холанд реализира за четвърти път в двубоя на "Етихад" след подаване на Фил Фоудън.

Крайното 5:1 беше оформено от Хулиан Алварес, който шутира точно в десния ъгъл след асистенция на Родри. 

Манчестър Сити е на второ място в класирането с актив от 82 точки. Лидерът Арсенал е с точка повече, но има един изигран мач повече в сравнение с отбора, който е воден от мениджъра Пеп Гуардиола. Уулвс е на 11-та позиция с 47 спечелени точки.

В неделя е дербито на кръга между Ливърпул и Тотнъм, както и лондонският сблъсък между Челси и Уест Хем.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Грациите ни поведоха в отборната надпревара на Европейското

Националките Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева представиха отлично композициите си с бухалки и с лента в квалификациите при жените на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Стилияна Николова игра много умно с лента, направи страхотни спасявания и беше оценена с 32.500 точки (16.1..

публикувано на 24.05.24 в 18:01
Йордан Александров, Валентина Георгиева, Димитър Димитров и Красимир Дунев (президент на БФ Гимнастика)

България с още два финала на СК по спортна гимнастика във Варна

Българските състезатели се класираха за още два финала на световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. След като вчера Валентина Георгиева намери място сред най-добрите 8 във финала на прескок, днес това направиха Димитър Димитров и Йордан Александров. С много добро изпълнение за отличията в неделя на прескок при..

публикувано на 24.05.24 в 17:21
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън с най-добро време в първата тренировка в Монако

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде най-добро време в първата свободна тренировка преди неделното Гран при на Монако. Британският пилот на Мерцедес записа резултат от 1:12.169 минути по улиците на Монте Карло. Втори на нищожните 29 хилядни от секундата остана австралиецът Оскар Пиастри с МакЛарън, а трети и четвърти останаха..

публикувано на 24.05.24 в 16:24

Барселона уволни Шави Ернандес, замества го Ханзи Флик (обновено)

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес е уволнен, съобщиха каталунците. Бившият испански национал е научил съдбата си след среща с клубния президент Жоан Лапорта по-рано днес. На срещата са присъствали и останалите ръководители в клуба. 44-годишният Шави ще води Барселона в неделния мач със Севиля, който ще бъде последен за него. Шави Ернандес..

обновено на 24.05.24 в 16:09
Национален отбор по волейбол за мъже

Волейболистите ни загубиха и от Канада

Представителния отбор на България загуби от състава на Канада с 0:3 (22:25, 28:30, 24:26) във втората си среща от група 1 на Лигата на нациите по волейбол за мъже. Така българските волейболисти допуснаха второ поражение след това от олимпийския шампион Франция на старта на състезанието и остават без спечелен гейм в турнира. В следващия си мач..

публикувано на 24.05.24 в 15:48
Никола Цолов

Никола Цолов тръгва от полпозишън в спринтовото състезание в Монако във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от полпозишън в спринтовото състезание в Монако в събота. Цолов се класира шести в своята квалификационна група "Б" и тъй като полпозишънът за основното състезание отиде при италианеца Габриеле Мини от група "А", 12-ото място в общото подреждане осигури на българина първа позиция за спринта. Мини..

публикувано на 24.05.24 в 14:19

8300 лева глоба за ЦСКА София, спряха правата на Бусато

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби в размер на общо 11 300 лева на отборите на ЦСКА София и Черно море след мача им от 34-тия кръг в Първа лига. По-голямата част от тази санкция - 8300 лева, е за домакините от ЦСКА-София. Освен това са спрени и правата на вратаря Густаво Бусато, който получи директен червен картон за..

публикувано на 24.05.24 в 14:12