Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров води листата на ДПС за евровота

Джевдет Чакъров
Снимка: БГНЕС

Начело на листата на ДПС за Европейския парламент е съпредседателят на движението Джевдет Чакъров. 

След него са досегашните евродепутати Илхан Кючюк и Искра Михайлова. 

Елена Йончева, която на миналите евроизбори през 2019 година беше избрана от БСП, сега е на пета позиция в листата на ДПС.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 55 четвъртокласници на национално външно оценяване по БЕЛ

Около 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес, предаде репортер на БНР. Изпитът ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути, а за  учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата се провежда в близо 1400 училища в страната. Тестът по български език..

публикувано на 27.05.24 в 07:55

Десетки убити при въздушен удар в Рафах

Най-малко 35 души са били убити при израелския въздушен удар край град Рафах, според палестински медии и здравните власти в Ивицата Газа. По-рано бойци на групировката "Хамас" изстреляха за първи път от четири месеца ракети срещу Тел Авив. Сирени в Тел Авив, осем ракети бяха изстреляни от Рафах към Израел Израелските сили са..

публикувано на 27.05.24 в 07:51

Кипър търси помощ от ЕК за справяне с продължаващата суша на острова

Кипър ще поиска от Европейската комисия да помогне с мерки за справяне с продължаващата на острова суша. Въпросът ще бъде повдигнат от министъра на земеделието и околната среда Мария Панайоту на Съвета на европейските министри днес в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба. Кипърският екоминистър ще информира колегите си за..

публикувано на 27.05.24 в 07:42

СГС организира дискусия за обсъждане на мерки за противодействия на войната по пътищата

Магистрати, експерти и родители на деца, загинали при пътнотранспортни произшествия, ще обсъждат мерки за противодействия на войната по пътищата. Организатор на дискусията е Софийската градска прокуратура. Дискусията беше обявена преди месец, когато от държавното обвинение анонсираха своите предложения. Сред тях -   обвиняемите за катастрофи..

публикувано на 27.05.24 в 07:37
Георги Тахов

Земеделският министър Тахов ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел. Сред основните теми, които ще дискутират министрите на земеделието на ЕС, са новите мерки, предвидени от Европейската комисия, за справяне с кризисната ситуация в селскостопанския сектор...

публикувано на 27.05.24 в 07:23
Румен Радев

Работно посещение на президента Румен Радев в Швейцария

Президентът Румен Радев ще бъде днес на работно посещение в Швейцария. Очаква се българският държавен глава да обсъди с швейцарския си сътрудничеството между София и Берн в областта на икономиката и иновациите. В Берн Румен Радев ще се срещне с швейцарския си колега Виола Амхерд. Очаква се акцент в разговорите да бъдат сътрудничеството на..

публикувано на 27.05.24 в 07:20

Протест на млекопроизводители от различни краища на Европа в Брюксел

Млекопроизводители от различни краища на Европа се събират на протест в Брюксел, за да поискат справедливо възнаграждение на труда си. Проявата им съвпада с днешния Съвет "Земеделие и рибарство", но се провежда също така преди международния ден на млякото и европейските избори. В Европейския квартал ще се съберат протестиращи от Италия,..

публикувано на 27.05.24 в 06:58