Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР подписва споразумения с партиите, коалициите и инициативните комитети за предизборната кампания

Снимка: Георги Нейков

Днес Българското национално радио кани регистрираните за изборите партии, коалиции и инициативни комитети да подпишат споразумение за отразяване на кампанията преди вота за народни представители и за Европейски парламент.

Документите ще се подписват от 10 до 17 часа - в сградата на БНР на адрес: град  София, булевард "Драган Цанков" №4.

Проектите на споразуменията са публикувани на интернет страницата bnr.bg.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ получават втория мандат от президента

Президентът Румен Радев връчва днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна.

публикувано на 22.07.24 в 11:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" искат засегнатите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него е недопустимо хората да живеят във фургони, а..

публикувано на 22.07.24 в 10:54
Върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел

Борел: Ще има голяма разлика в отношенията ни със САЩ според това кой е в Белия дом

"Ще има много голяма разлика за отношенията ни според това кой е в Белия дом", така върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел коментира оттеглянето на президента Джо Байдън от надпреварата за държавен глава. Той обаче допълни, че не е негова работа да казва на американците какво да правят. На влизане за Съвет "Външни..

публикувано на 22.07.24 в 10:43
Николас Мадуро на митинг в Каракас.

Решаваща седмица преди изборите във Венецуела на 28 юли

Венецуела влиза в решаващата седмица преди изборите на 28 юли. На тях президентът Николас Мадуро ще се бори за трети шестгодишен мандат. Предизборни прояви в подкрепа на действащия президент Николас Мадуро се организират  в десетки градове на Венецуела. На митингите идват хиляди хора със знамена и портрети на покойния лидер Уго Чавес и на..

публикувано на 22.07.24 в 10:09
Реджеп Ердоган

Ердоган за помощта за пожарите у нас: Ще продължим да бъдем солидарни с приятелите си в трудни времена

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отговори на публикация в социалната мрежа Х на президента Румен Радев, който благодари на Турция за подкрепата при овладяването на пожарите в района на Свиленград. Ердоган подчерта, че Турция ще продължи да бъде солидарна с приятелите си в трудни времена. "От мое име и от името на моя народ..

публикувано на 22.07.24 в 10:02

Гърция: Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична,..

публикувано на 22.07.24 в 09:51

Две жертви на тежка катастрофа на АМ "Струма"

63-годишна жена и 8-годишно момиченце са загинали тази нощ при тежка катастрофа на магистрала „Струма“ край Бобошево. По непотвърдена официално информация са се ударили микробус и автомобил.  Четирима са били пострадалите, които са транспортирани към областната болница в Благоевград. Там е потвърдена смъртта на жената и осемгодишното..

публикувано на 22.07.24 в 09:31