Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров
Снимка: ATP

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим.

Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3.

Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като започва участието си от втория кръг.

Неговият съперник ще определят австриецът Себастиан Офнер и Йошихито Нишиока от Япония.

Джокович е водач в схемата, като също стартира от втория кръг, а съперникът му ще определят Роман Сафиулин от Русия и квалификант.

Сърбинът има шест титли от състезанието в Рим.

Турнирът при мъжете започва днес, а Яник Синер и Карлос Алкарас се оттеглиха заради контузии.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България с дебютна победа в Лигата на нациите

България записа първата си победа в Лигата на нациите по волейбол при жените през настоящия сезон.  В петия си мач от турнира българките, водени от селекционера Лоренцо Мичели, победиха много трудно и драматично след обрат с 3:2 (25:23, 20:25, 24:26, 25:21, 15:13) срещу Република Корея.   В Арлингтън (САЩ) българският тобор започна в състав: Петя..

публикувано на 29.05.24 в 22:04
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира на четвъртфиналите на турнира във Виченца

Адриан Андреев преодоля втория кръг на турнира по тенис във Виченца (Италия) с победа с 6:3, 6:3 срещу поставения под номер 6 аржентинец Дженаро Оливиери. Двубоят на българския национал продължи 90 минути. Турнирът на клей от сериите "Чаланджър" във Виченца е с общ награден фонд от близо 75 хиляди евро. С класирането си на четвъртфиналите Андреев си..

публикувано на 29.05.24 в 21:22

Мачовете на Григор Димитров и Виктория Томова от втория кръг на "Ролан Гарос" бяха отложени

Мачовете на Григор Димитров и Виктория Томова на Откритото първенство по тенис на Франция, както и всички двубои на откритите кортове бяха отложени за утре. Причината бе проливният дъжд и лошото време в Париж. Срещи се играха само на двата закрити корта - “Филип Шатрие” и “Сюзан Ланглен”.

публикувано на 29.05.24 в 20:23
Венсан Компани

Венсан Компани бе назначен за старши треньор на Байерн Мюнхен

Венсан Компани бе назначен за старши треньор на Байерн Мюнхен с договор за три години, съобщават от германския футболен клуб, цитирани от ДПА. 38-годишният белгиец ще замени на поста Томас Тухел, който бе освободен след нулевия сезон на баварците. През последните две години Компани беше начело на английския Бърнли, с който изпадна от Висшата лига...

публикувано на 29.05.24 в 19:59

Световната купа по сноуборд се завръща в Банско с два паралелни гигантски слалома

Световната купа по сноуборд ще се завърне в Банско през сезон 2024/2025, потвърждават от Международната федерация по ски и сноуборд (FIS) с излизането на официалния състезателен календар.  Българският зимен курорт ще приеме два паралелни гигантски слалома на 18 и 19 януари през следващата година. За Банско това ще бъде четвърто домакинство на стартове..

публикувано на 29.05.24 в 19:46
Виктория Азаренка

Виктория Азаренка с експресен успех в Париж

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Виктория Азаренка постигна категорична победа с 6:1, 6:0 над аржентинката Надя Подороска в мач от първия кръг на "Ролан Гарос". Срещата, която противопостави две бивши полуфиналистки в Париж, премина изцяло под диктовката на белорускинята. Тя пое инициативата още в началото на мача,..

публикувано на 29.05.24 в 06:41
Новак Джокович

Новак Джокович започна с победа на "Ролан Гарос"

Шампионът от миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис Новак Джокович започна защитата на трофея с трисетова победа срещу представителя на домакините Пиер-Юг Ербер. Сърбинът се наложи с 6:4, 7:6(3), 6:4 за малко повече от два часа и половина. "Можеше да играя по-добре, особено при ретурите, но браво на него за добрия..

публикувано на 29.05.24 в 06:39