Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Снимка: БТА

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май.

Етър, който вече изпадна от елита, игра освободено, без напрежение и доминира през първото полувреме. "Виолетовите" поведоха в 8-а минута с гол на Йоаким Карсела, който прати топката в долния десен ъгъл след центриране на Жан-Марк Тибуе.Локомотив изравни пет минути след почивката, когато Димитър Митков реализира след асистенция на Стив Траоре.

В 70-а минута Мартин Моран получи втори жълт картон за оспорване на съдийско решение и остави Етър с човек по-малко. Това помогна на Локо да погледне по-смело в атака и в края играчите на Красимир Балъков упражниха натиск. В последната минута Красимир Станоев стреля опасно извън наказателното поле, но стражът на Етър Кристиян Секулич изби в корнер.  

В добавеното време двама играчи на Локомотив бяха изгонени - Гонсало Кардосо и Карлос Франса видяха червения цвят на картона и оставиха своя отбор с девет души.

Етър - Локомотив (София) 1:1
1:0 Йоаким Карсела 8

1:1 Димитър Митков 50

Етър: Ангел Мартинов (54-Кристиян Секулич), Антони Ангелов (46-Кольо Станев),  Принс, Георги Александров, Мартин Николов, Мартин Моран, Атанас Атанасов, Дидис Пита (77-Луис Кордова), Йоаким Карсела, Жан-Марк Тибуе (73-Джейсън Клифорд), Иван Василев

Локомотив (София): Александър Любенов, Бруно Франко, Красимир Станоев, Гонсало Кардосо, Стефан Ламбезе, Красимир Милошев, Симеон Мечев (73-Калоян Кръстев), Антони Иванов (65-Валентин Николов), Кевин Маи (46-Карлос Франса), Димитър Митков, Стив Траоре


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световни и европейски шампиони и медалисти идват за Открития Балкански военен шампионат по ориентиране в Боровец

Елитът на балканските държави и на още няколко европейски страни във военното ориентиране пристига в Боровец за провеждането на Открития Балкански военен шампионат от 10 до 15 юни. В родния курорт ще се състезават над 90 участници в 10 представителни мъжки военни отбора и 7 женски, индивидуално и щафетно. Те са от България, Босна и..

публикувано на 07.06.24 в 18:43
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57

НСА и общините Столична, Кюстендил и Банско с инфраструктурен проект за над 58 милиона лева

Проект за над  58 800 000 лева  за развитие на спортна инфраструктура представиха днес ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски" и общините - Столична, Кюстендил и Банско.  Близо 49 милиона от средствата са безвъзмездни по европейско финансиране по програма за развитие на регионите, а останалите 10 милиона  са съфинансиране осигурено от..

публикувано на 06.06.24 в 19:50

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни.  Същия ден футболистите се събират на режим в София, като в следващите три дни шампионите ще тренират в столицата, като междувременно ще минат на медицински изследвания и фитнес тестове. На 12 юни в 14,00 ч. в хотел "Зу" в София Лудогорец ще даде пресконференция.  На 14 юни отборът заминава за..

публикувано на 06.06.24 в 18:38

Церемонията по връчването на Златната топка ще се проведе на 28 октомври в Париж

Най-престижната церемония по връчването на индивидуалните награди в световния футбол, Златната топка, ще се проведе в Париж на 28 октомври, съобщи новият организатор на събитието УЕФА. Номинациите ще бъдат обявени на 4 септември, което ще позволи на гласуващите в анкетата да вземат предвид Европейското първенство и Копа Америка по футбол за мъже и..

публикувано на 06.06.24 в 18:03

Клубовете от Висшата лига на Англия гласуваха за запазването на системата ВАР

Клубовете от Висшата лига на Англия подкрепиха решението да запазят системата за видеоасистент съдии (ВАР) през следващия сезон на годишното си общо събрание. Това съобщиха от пресслужбата на лигата. Според "Дейли Мейл" гласуването е било 19:1 в полза на запазването на ВАР. Висшата лига възнамерява да приложи следните подобрения на ВАР: намаляване на..

публикувано на 06.06.24 в 17:40

Зверев е последният полуфиналист на "Ролан Гарос"

Александър Зверев е последният тенисист, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Германецът победи Алекс де Минор с 6:4, 7:6(5), 6:4 в тричасова битка. Първият сет бе интригуващ. Двамата тенисисти размениха ранни пробиви, но никой не успя да се откъсне в резултата. Ключов се оказа седмият гейм, в който Зверев за втори път проби подаването..

публикувано на 06.06.24 в 05:55