Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Стойков, Студентски съвети: Няма как да не застанем зад преподавателите!

| Интервю
Снимката е илюстративна
Снимка: mu-sofia.bg

Няма как да не застанем зад преподавателската общност, ако не бъдат предоставени обещаните средства. Това заяви пред БНР Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети.

"Осъзнаваме важността на преподавателската дейност. Надяваме се да има разбиране от страна на правителството. В тях са включени и средствата за докторантските стипендии".

Студентската общност се вълнуваше дали ще има пари за студентски и докторантски стипендии. Благодарни сме, че има зелена светлина, че ще си получим увеличението от първи април, обясни още той в предаването "Преди всички".

Разбираме преподавателския състав в борбата за по-високи възнаграждения, посочи Ангел Стойков.

"Те може би ще бъдат по-мотивирани ние да получаваме по-добри знания и да имаме по-добра връзка с тях. Гледаме положително". 

Надявам се всички университети да проявят разбиране, защото започват изпитни сесии, каза Стойков.

"Ако ВУЗ-овете се затворят изцяло и на колегите им се развалят изпитните сесии, ако бъдат ощетени, това няма да е добре".

Той се обърна към ректорите, в чиито университети ще се провеждат ефективни стачни действия, да помислят и за студентите.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румъния официално отговаря на всички условия за премахване на американските визи

Румъния официално отговаря на всички технически условия, за да бъдат премахнати американските визи за нейните граждани, обяви румънският посланик в Съединените щати Андрей Мурару.  Според него "първите румънци ще могат да пътуват безвизово до САЩ още през първата половина на следваща година".  "Очакваме също скоро да има повече директни полети между..

публикувано на 01.10.24 в 17:13

Рекорден прием на студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий

С рекорден прием на студенти започна 61-вата академична година във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Близо 5000 са новоприетите студенти във Великотърновския университет. Ивайло Иванов и Виктор Трайчев са сред първокурсниците: "Специалност "Национална сигурност" съм. Заедно със семейството ми избирах да съм в тази..

публикувано на 01.10.24 в 16:59
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Много е вероятно да видим поредна гражданска война в Ливан

Много е вероятно да видим една поредна гражданска война в Ливан .  Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, и обясни: " В Ливан започна недоволство между граждани и политически партии срещу присъствието на "Хизбула". Те обвиняват "Хизбула", че всички страдания, които се причиняват на ливанския..

публикувано на 01.10.24 в 16:43

Започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис

След няколко отлагания по технически причини днес започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ до гръцкото пристанище Александруполис. Съоръжението ще осигурява диверсификация на доставките и енергийна сигурност за широкия регион на Балканите и Източна Европа, а капацитетът му е резервиран за 6 години напред. Българският..

публикувано на 01.10.24 в 16:14
Атанас Илков

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов - Паскал

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов, по прякор Паскал, каза служебният министър на външните работи Атанас Илков. "Това е благодарение на усилията на колегите от Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие с колегите от Сърбия, така че всички онези наши действия, които бяха добре координирани и..

публикувано на 01.10.24 в 16:06

Водата в София поскъпва до 3,52 лв. за кубик

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри на закрито заседание бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 г. Съобразно одобрените разчети на дружеството, считано от 1 октомври цената за битовите потребители на "Софийска вода" става 3,52 лева с ДДС за куб. метър, съобщиха от пресцентъра на КЕВР. Досега цената на..

публикувано на 01.10.24 в 16:00

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека "Гео Милев", Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на форума. Включиха се 20 млади писатели от цялата страна. В шатри разположени на централния площад "Жеравица", те представиха новите си книги. Писателите бяха приветствани от кмета..

публикувано на 01.10.24 в 15:30