Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян и Априлци разчистват след пороя, унищожена е реколта

Снимка: Бисер Емилов, село Галище, община Мадан

В общините Троян и Априлци продължава разчистването след падналия вчера пороен дъжд, придружен с градушка. Няма пострадала пътна инфраструктура, но е унищожена селскостопанската реколта.

В Априлци ледените късове са били с диаметър 4 см. В момента екипи на общината разчистват наноси по пътната настилка в кв. "Зла река". 

Кметът Тихомир Кукунски каза, че пороят и градушката не са увредили пътната инфраструктура, но има засегната селскостопанска продукция. 

В Троянско техника на общинското предприятие "Комунални услуги" разчиства щетите в селата Орешак и Черни Осъм, съобщи кметът Донка Михайлова.

Oсвен Априлци и райони около Троян, проливен дъжд, придружен с градушка, е имало и в Рибарица. Падналите количества валежи в тези части на Предбалкана са между 40 и 60 литра на кв. м. 

Повече от два пъти са се покачили и нивата на реките Осъм и Вит, но остават далече от критичните стойности. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Мъж е в реанимацията на МБАЛ – Благоевград. Ухапан е от змия, докато бил за гъби

Мъж от благоевградското село Еленово, ухапан от змия, е настанен в отделението по реанимация на областната болница, потвърдиха от лечебното заведение. Инцидентът е станал тази сутрин, когато 47-годишният мъж е излязъл за гъби към близките до селото хълмове и въпреки ранния час е бил ухапан от змия по ръката.  Веднага е транспортиран към спешния..

публикувано на 09.07.24 в 11:35

В Гърция арестуваха двама българи за телефонни измами

Двама българи бяха арестувани в Гърция за телефонни измами. Двама българи са предадени на съда в град Арта за измами на възрастни хора в размер на 57 хиляди евро. Действали са по познатия сценарий - пострадал при катастрофа близък е тежко ранен и са необходими пари за лечението. Възрастните хора в Арта са повярвали и са платили, след..

публикувано на 09.07.24 в 11:11
Младши лекари държат плакати, докато стачкуват пред болницата на Университетския колеж в Лондон, 11 април 2023 г.

Британският министър на здравеопазването на среща с представители на младшите лекари в опит за прекратяване на стачките

Във Великобритания министърът на здравеопазването Уес Стрийтинг днес за първи път ще се срещне с представители на младшите лекари в търсене на бързо решение за прекратяване на стачките, което се смята за "най-големия тест" за новото лейбъристко правителство.  Вълни от стачни действия заливат Обединеното кралство през последните 18 месеца в..

публикувано на 09.07.24 в 11:08

Партньори на ДПС от целия свят застават зад лидерството на Доган

В поредица от писма дългогодишни партньори на ДПС от целия свят застават зад лидерството на учредителя на партията Ахмед Доган. Президентът на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, президентът на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич, и дългогодишният лидер на европейските либерали Сър Греъм Уотсън, изпращат писма до Почетния..

публикувано на 09.07.24 в 11:04
Севернокорейските военни инструктори на летището в Пхенян, преди да заминат за Русия

Елитни военни инструктори от Северна Корея на посещение в Русия

Делегация от елитни военни инструктори от Северна Корея е заминала на посещение в Русия, съобщиха севернокорейски медии, цитирани от Ройтерс. Това е първият военен обмен между двете страни, откакто лидерите им подписаха пакт, с който се споразумяха за по-тясно военно сътрудничество. Делегацията се води от ректора на Военния университет "Ким..

публикувано на 09.07.24 в 10:03

Служители на Aeroports de Paris планират стачни действия дни преди Олимпийските игри

Френските синдикати, представляващи служителите на летищния оператор "Аеропор дьо Пари" (Aeroports de Paris), планират стачни действия на 17 юли - дни преди началото на Олимпийските игри в Париж. Така те искат да увеличат натиска върху ръководството на компанията, която управлява парижките летища "Орли" и "Роаси - Шарл дьо Гол", за да изпълни..

публикувано на 09.07.24 в 09:58

След градушката в Шереметя: Местните нямат надежда, че държавата ще помогне

Над 4 милиона лева са щетите, които нанесе бурята с градушка с големина на юмрук в община Велико Търново от 12 юни вечерта. Едно от най-засегнатите села беше Шереметя. То се намира на главния път София – Варна. Все още не е започнало изплащането на еднократната държавна помощ на пострадалите . На третия ден след градушката при хората в..

публикувано на 09.07.24 в 09:42