Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски се наложи над Лудогорец в последния мач на Николай Костов и Николай Михайлов

Левски
Снимка: БТА

Левски се наложи над Лудогорец с 1:0 в последния кръг на Първа лига в мач за публиката. Победното попадение за "сините" вкара Фабио Лима, докато шампионите играха с много футболисти от втория си отбор, след като еуфорията в Разград след поредната титла вече отмина, а чужденците очевидно са се прибрали за летните си ваканции.

Това бе едва петата победа за Левски срещу "орлите" за първенство, а и последен мач за треньора на тима Николай Костов, щаба му, капитана Николай Михайлов и вероятно централния нападател Рикардиньо. Последната победа на "сините" над Лудогорец бе през 2016, като оттогава имаше 24 срещи без успех за столичани.

Първото полувреме не предложи много интересен футбол, като почти липсваха положения пред двете врати. В 18-ата минута Спас Делев направи пробив, като Келиан ван дер Каап не успя да изчисти топката, която попадна в Клод Гонсалвеш, който стреля покрай десния стълб.

След половин час игра Марин Петков центрира, а Рикардиньо отклони топката, която се отби в защитник и излезе в корнер. Малко след това Петков стреля по диагонал, а топката премина опасно покрай левия стълб.

На полувремето Николай Костов смени вътрешните си халфове Карлос Охене и Асем Митков с по-офанзивните Патрик Мислович и Евертон Бала. Левски заигра много по-агресивно, а Фабио Лима откри резултата още в 48-ата минута. Той бе изведен чудесно отдясно от Джавад Ел Джемили и стреля, като с помощна на левия стълб топката влетя в мрежата.

Веднага след това гостите можеха да изравнят, като Йоан Йорданов бе изведен сам срещу вратаря Андреев, но се забави, а ударът на Делев бе блокиран.

В 52-рата минута Галчев ме близо до втори гол, но ударът му от волен мина над напречната греда. След това вратарят Дамян Христов спаси удари на Ел Джемили и Марин Петков.  

В 83-ата минута игралият отлично Мислович изведе Чандъров, който стреля в десния стълб. Малко след това Чандъров падна на земята при единоборство, но изрита с бутоните Николай Николов от гостите и бе изгонен с директен червен картон от съдията Крисиян Колев. 



По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двубоят на Кубрат Пулев с Чар е планиран за 7 декември в София

Кубрат Пулев ще се боксира с Махмуд Чар, носител на т. нар. "регулярна" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация. Двубоят ще бъде на 7 декември в София - това съобщава подкастът Fight Freaks Unite на специализираният журналист Дан Рафаел.  Срещата първоначално трябваше да се състои на 30 март също в българската столица, но..

публикувано на 25.09.24 в 15:41
Дарий Дановски.

Федерацията по водна топка отвърна на мнозинството от недоволни клубове

Председателят на федерацията по водна топка Дарий Дановски и нейното ръководство отвърнаха на обвиненията на мнозинството от клубовете към него в еднолично управление и решения, нарушаващи устава, включително липса на финансова прозрачност.  Вчера представители на тези клубове обявиха на пресконференция, че готвят протест срещу ръководството в негово..

публикувано на 25.09.24 в 15:34

Реал остава без Мбапе

Нападателят на Реал Мадрид Килиан Мбапе ще пропусне следващите три мача на отбора заради контузия на бедрото. 25-годишният французин ще бъде извън терените 2-3 седмици и няма да играе в мачовете с Атлетико Мадрид и Виляреал в Ла Лига, както и двубоя от Шампионската лига срещу Лил, съобщиха испанските медии. Мбапе се контузи в мача от 7-ия кръг на..

публикувано на 25.09.24 в 15:15

Григор Димитров стартира срещу испанец в Пекин

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще играе срещу испанския квалификант Роберто Баутиста-Агут в първия кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е номер 10 в световната ранглиста на АТП. Той има четири победи в пет срещу срещу испанеца, но за последно са игрили през 2021..

публикувано на 25.09.24 в 15:13
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27