Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Крумовград в мач без значение

Черно море - Крумовград
Снимка: БТА

Черно море записа победа с 3:1 на Крумовград в последния кръг на първенството. Успеха е 17-ти за „моряците“ пред собствена публика, като тимът допусна само едно равенство във Варна срещу Локомотив (Пловдив). Варненци завършват на второто място, докато Крумовград остава шести.

Играчите на Черно море излязоха преди срещата с фланелки с надпис „С теб сме Уеслен“ в подкрепа на контузения футболист на „моряците“ Уеслен Жуниор, който пострада тежко при гостуването на ЦСКА София в предишния кръг.

Домакините започнаха по-активно срещата и още в началото успяха да създадат положения. Във втората минута в рамките на няколко секунди Илиан Илиев – младши и Николай Златев можеха да отбележат гол, но при първия случай ударът беше пресечен, а при втория вратарят Благой Макенджиев улови топката. В 4-ата минута Мазир Сула стреля от пряк свободен удар от около 25 метра вляво по атаката на Черно море, но вратарят Благой Макенджиев успя да улови топката без проблеми. В 21-ата минута гостите откриха резултата при първата си възможност в срещата. Вячеслав Велев центрира в наказателното поле на домакините, където Александър Колев успя да овладее топката, да се завърти и с хубав удар от няколко метра вкара за 1:0 за Крумовград. Черно море изравни в 34-ата минута. Васил Панайотов стреля по диагонал отдясно, топката рикошира в играч на гостите и прехвърли вратаря Благой Макенджиев за 1:1.

В 55-ата минута Николай Златев стреля опасно по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата на Крумовград. В 58-ата минута Жак Пехливанов стреля от границата на наказателното поле, но топката премина далеч от вратата на Черно море. В 63-ата минута Калоян Пехливанов засече топката с глава след центриране в наказателното поле на домакините, но топката премина встрани от вратата. В 67-ата минута Александър Колев бе изведен в отличен позиция отляво и стреля, но вратарят Иван Дюлгеров успя да спаси. В 71-ата минута Илиан Илиев – младши бе изведен в добра позиция отдясно и стреля от малък ъгъл, но вратарят Благой Макенджиев успя да спаси. В 74-ата минута Влатко Дробаров засече с глава топката след центриране в наказателното поле, но за късмет на гостите топката премина на сантиметри встрани от вратата. В 80-ата минута Черно море вкара нов гол. Даниел Мартин засече с глава неспасяемо топката във вратата на гостите след центриране на Цветомир Панов отдясно. В 86-ата минута Мазир Сула вкара нов гол за домакините след хубав удар по земя от границата на наказателното поле. В 88-ата минута домакините можеха да вкарат нов гол, но Мартин Дичев уцели гредата от няколко метра.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27

Реал Мадрид удържа победата при мач №300 на Карло Анчелоти

Отборът на Реал Мадрид постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на испанското футболно първенство. “Белите” поведоха още в първата минута чрез Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от..

публикувано на 25.09.24 в 06:20

Севиля победи Валядолид в шампионата на Испания

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 в среща от 7-ия кръг на испанското футболно първенство.  Андалусийците трябваше да треперят до последно, за да стигнат до изстрадани три точки благодарение на резервата Еюке, който бе точен в 85-ата минута.  В заключителните секунди на редовното време Маркао от домакините получи червен картон. Преди това в..

публикувано на 25.09.24 в 06:15
Наско Сираков

Наско Сираков: Нека запалянковците имат още малко търпение за стадиона

Мажоритарният собственик Наско Сираков призова запалянковците на футболния клуб Левски за "още малко търпение" по темата със строеж на нов стадион и заяви, че "99 процента от нещата, които се казват (по медиите), не са истина, а спекулации". Клубният президент добави, че по проектите е свършена много работа и са "похарчени доста пари"...

публикувано на 24.09.24 в 20:29
Георги Кабаков

Георги Кабаков с ново престижно назначение от УЕФА

Реферът ни Георги Кабаков ще ръководи престижен мач от турнира "Лига Европа", УЕФА му повери Рома – Атлетик (Билбао). Двубоят от първия кръг новия формат на турнира е в четвъртък (26 септември) от 22:00 часа на стадион "Олимпико" в Рим. Българският съдия получи среща и при старта на обновения вариант в Шампионската лига. 38-годишният..

публикувано на 24.09.24 в 19:58