Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сензационно 17-годишна рускиня срази Сабаленка на „Ролан Гарос“

Мира Андреева
Снимка: БТА

Рускинята Мира Андреева, която е само на 17 години, отстрани втората поставена Арина Сабаленка (Беларус) и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис.

Непоставената Андреева надигра шампионката от Откритото първенство на Австралия Сабаленка с 6:7(5), 6:4, 6:4 на четвъртфиналите. Двубоят продължи два часа и 29 минути.

За Мира Андреева това ще бъде първи полуфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата й, а освен това руската тенисистка се превърна в най-младата полуфиналистка в Шлема от Мартина Хингис през 1997 година.

Нейна съперничка в спора за достигането до финала на „Ролан Гарос) ще бъде 12-ата поставена италианка Джазмин Паолини.

Андреева и Сабаленка си размениха общо шест пробива в първия сет, който отида на сметката на представителката на Беларус след тайбрек. Последва също толкова интересен втори сет, в който рускинята поведе с 4:2 и успя да го спечели с 6:4, а Арина Сабаленка изглежда имаше физически проблеми.

В третия сет Мира Андреева осъществи обрат от 2:3 до 4:3 и впоследствие ликува при втория си мачбол с 6:4.

"Честно да ви кажа дори не знаех какъв е резултатът, защото се опитвах да не се концентрирам върху това, но намерих начин да спечеля. Бях много нервна преди мача, защото знаех, че тя ще има предимство. Опитвах се да играя така, както се чувствам", коментира Андреева в интервюто на корта.

По повод следващата си противничка Джазмин Паолини, рускинята заяви: "Играх срещу Паолини в Мадрид и беше много трудно. Бори се за всяка топка. Мисля си, че мачът ще прилича донякъде на днешния и трябва да опитам да играя на същото ниво."


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Сестри Стоеви и Калояна Налбантова заминаха за олимпиадата днес.

Стефка Костадинова и поредна група спортисти заминаха за Париж

Председателят на БОК - Стефка Костадинова, и шестима български спортисти заминаха тази сутрин за Париж за Олимпийските игри във френската столица.  В групата на състезателите бяха трикратните европейски шампионки по бадминтон при женските двойки Габриела и Стефани Стоеви, бадминтонистката на сингъл Калояна Налбантова, олимпийската..

публикувано на 24.07.24 в 07:37
Вадим Скрипченко

Треньорът на Динамо (Минск): Лудогорец е много опитен противник

Старши треньорът на Динамо (Минск) - Вадим Скрипченко, заяви на пресконференцията преди днешния мач от втория кръг на квалификациите на Шампионската лига, че футболистите му ще се опитат да покажат своите козове в играта срещу българския Лудогорец. Мачът от 21:00 часа на стадион Хювефарма Арена е поверен на албанска съдийска бригада начело с..

публикувано на 24.07.24 в 06:09
Зинедин Зидан

Зинедин Зидан е сред фаворитите да запали олимпийския огън

Самоличността на този, който запалва олимпийския огън в жертвеника в нощта на церемонията по откриването, е една от най-добре пазените тайни в историята на най-големия спорен форум на планетата и изобщо в спорта. Президентът на организационния комитет на Париж 2024 Тони Естанге каза преди няколко дни, че човекът, който ще запали пламъка в..

публикувано на 24.07.24 в 06:04
Якуб Пьотровски (вляво) с екипа на Полша

Италианският Удинезе е започнал преговори за Пьотровски

Якуб Пьотровски може скоро да се присъедини към Серия А. Според информация от портала Meczyki.pl, Удинезе води преговори за трансфера на полския полузащитник, който в момента играе за българския шампион Лудогорец. Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се..

публикувано на 24.07.24 в 05:58
Лугано (Швейцария) загуби от Фенербахче (Турция) с 3:4

Карабах приближава мач с Лудогорец в Шампионската лига

Отборът на Карабах (Азербайджан) победи Линкълн Реб Импс (Гибралтар) с 2:0 като гост в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига по футбол. Победителят от този мач ще играе с българския шампион Лудогорец в третия кръг, ако играчите от Разград се справят с Динамо (Минск). Жуниньо е разписа в добавеното време на първото..

публикувано на 24.07.24 в 05:53
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Варшава

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис УТА 125 турнира на твърди кортове в полската столица Варшава с награден фонд 115 хиляди долара.  Българката изигра страхотен мач и победи поставената под номер 4 и 143-а в света Александра Еала (Филипини) с 6:2, 6:4 за точно 80 минути. Шиникова направи два пробива и спечели..

публикувано на 23.07.24 в 20:07

БФС отложи срещата между Славия и Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи мача между Славия и Лудогорец от втория кръг в Първа лига. Мачът трябваше да се проведе в събота, 27 юли от 21:15 часа в София, но заради ангажиментите на разградчани в квалификациите на Шампионската лига се отлага. "По искане на ПФК Лудогорец 1945 Разград и на основание чл. 44, ал.1,..

публикувано на 23.07.24 в 18:40