Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов протест затвори движението по ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София

Снимка: Евелина Стоянова

Тази вечер се проведе нов протест на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен" в центъра на София.

Движението по ул. "Фритьоф Нансен" беше затворено от протестиращи, а по бул. "Патриарх Евтимий" движението е само в едната лента.

Да бъде върната старата организация на движение, поискаха протестиращите.

Според участниците в протеста, на този етап няма промени и няма надежда нещата да се променят. Освен че са незаконни, промените са и неправилно решени, смятат те и предлагат велоалеите по бул. "П. Евтимий" да не са две - по една във всяка посока, а да има само една двупосочна велоалея, което да позволи повече места за паркиране.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

11 самолета и 8 хеликоптера гасят мащабни пожари в Гърция

11 самолета и 8 хеликоптера са включени в гасенето на мащабните пожари, които обхванаха отново Гърция. Пожарът в Коринт е с активен фронт няколко километра и е неуправляем от силния вятър, казаха огнеборците. За първи път властите използват 11 самолета и 8 хеликоптера, за да ограничат движението на огнената стихия. Коринт е част от полуостров..

публикувано на 12.07.24 в 08:28

Байдън категоричен: Победих Тръмп веднъж и ще го направя отново

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе първата си самостоятелна пресконференция от ноември миналата година в рамките на юбилейната среща на НАТО. Това беше първото значимо медийно участие на президента Байдън след дебата с неговият конкурент за нов мандат – Доналд Тръмп. По време на едночасовата пресконференция, Байдън отговори на 19 въпроса и..

публикувано на 12.07.24 в 08:05

ООН прие проекторезолюция с искане към Русия да изтегли войските си от Запорожката АЕЦ

Общото събрание на ООН прие украинска проекторезолюция с искане към Русия "незабавно да изтегли войските си" от територията на Запорожката АЕЦ и да я върне под украински контрол. "За" документа са гласували 99 от 192 страни, предадоха световните агенции. Резолюцията "призовава към незабавно преустановяване на атаките от страна на Руската..

публикувано на 12.07.24 в 07:53
Борис Станимиров

Борис Станимиров: Катастрофата за партиите наближава, не смеят да дръпнат аварийната спирачка

Войната в ДПС донякъде е заплаха за политическата система. Не знаем тази война какви щети ще нанесе на двете страни, но тя променя цялата политическа картина . Това мнение изрази пред БНР Борис Станимиров, политически анализатор, бивш депутат от Реформаторския блок. "При това разделение, ако Движението бързо не се възстанови в..

публикувано на 12.07.24 в 07:52
Спасители работят на мястото на нощна атака с дрон срещу жилищна сграда в Харков, 4 април 2024 г.

Петима убити при руски удари в Донецка и Харковска области

Украинските власти съобщават за петима убити при руски удари в Донецка и Харковска области.  Русия е обстрелвала най-малко пет населени места в Донецка област. 12 души са били ранени в Мирноград, съобщи в Telegram областният управител Вадим Филашкин.  Двама души са били убити по време на руски обстрел по Новоселивка Перша и Сиверск. В..

публикувано на 12.07.24 в 07:48
Снимката е илюстративна

Защо баща на 2 деца с увреждания може да е личен асистент само на едното?

" Нямам право да се грижа за двете си деца " – това казва Виктор Горнаков от столичния район "Младост", баща на две деца с увреждания. 13-годишните момчета са близнаци, едното е със Синдром на Даун, другото – странен медицински случай – с инсулт на 3-годишна възраст. Виктор е личен асистент на едното дете, но не може да бъде такъв на..

публикувано на 12.07.24 в 07:41

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за..

публикувано на 12.07.24 в 07:33