Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Пафос разследва убийството на 41-годишна българка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в кипърския град Пафос разследва убийството на 41-годишната българка Петя Кратева. Задържан е 48-годишният ѝ бивш съпруг.

Трагедията се е разиграла в апартамент в жилищен комплекс в Пафос в петък сутринта. Двойката българи са се карали силно, имало е викове и сбиване. Ожесточеният скандал е прераснал в убийство, след като 41-годишната жена е била намушкана смъртоносно с нож. С прободни рани в областта на корема и двете ѝ ръце тя е откарана в болницата в Пафос, където е констатирана смъртта ѝ.

48-годишният нападател е с леки наранявания, без опасност за живота.

Според информацията на мястото на инцидента са открити два ножа с петна от кръв, кръв е имало навсякъде в апартамента и на терасата.

Загиналата е майка на две непълнолетни деца, които по време на убийството са били на училище.

Срещу мъжа е имало издадена по-рано заповед за задържане за домашно насилие.

Разследването продължава със събиране на доказателства и изясняване на обстоятелствата, довели до трагедията, казаха от полицията.

Властите разпоредиха разследване за евентуално забавяне на реакцията на полицията в Пафос, след като съседи заявиха, че по време на скандала са се опитали да се свържат с нея, но не са получили отговор.
 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.