Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сунак разчита на хиндуистката си вяра за успеха на предизборната кампания

Риши Сунак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак разкри в интервю за "Сънди таймс", че разчита на хиндуистката си вяра да го преведе успешно в предизборната кампания.

44-годишният британски министър-председател каза, че следва дхарма, което е универсален закон в хиндуистката религия за живота, правило и начин на поведение, които са необходими за постигане на естествения ред на нещата. Дхарма дава приоритет на усилията пред резултатите.

В интервюто за "Сънди таймс" Сунак отрече да е останал разочарован, след като не се радва на голямо одобрение, поемайки ролята след хаотичните 49 дни на Лиз Тръс на "Даунинг стрийт" 10.

Риши Сунак нарече себе си "оригинален брекзитиър", защото е прегърнал идеята за напускане на ЕС още от самото начало. Той изрази увереност, че Обединеното кралство ще продължи успешно по пътя си.

"Бях горд да подкрепя Брекзит и това беше правилното решение за страната ни. Подписваме споразумения за свободна търговия по целия свят след Брекзит. Великобритания изпревари Франция, Нидерландия и Япония и стана четвъртият по големина износител в света", каза Риши Сунак за "Сънди таймс".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Песков

Песков: Русия ще поддържа сътрудничеството си с Иран във всички сектори

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди в понеделник ангажимента на Русия да поддържа сътрудничеството си с Иран във всички сектори. "Иран е наш важен партньор, ние развиваме нашите търговско-икономически отношения, развиваме нашето сътрудничество и диалог във всички възможни области, включително най-чувствителните области, и ще..

публикувано на 09.09.24 в 15:08

Американски и германски служби предупреждават за кибератаки на руското ГРУ срещу НАТО и ЕС

Американските тайни служби и германската служба за вътрешно разузнаване предупреждават за предстоящи кибератаки на руското военно разузнаване ГРУ срещу НАТО и ЕС. Забелязана е засилена дейност на специалното подразделение на руските военни тайни служби, за което се смята, че е отговорно за отравянето в Лондон през 2018 г. на бившия двоен агент..

публикувано на 09.09.24 в 14:55
Кшищоф Гавковски

Полските служби за сигурност са предотвратили саботажна операция, организирана от Русия и Беларус

Полските служби за сигурност са предотвратили операция за саботаж, организирана от Русия и Беларус, с цел дестабилизирането на Полша. Това заявил вицепремиерът Кшищоф Гавковски. По думите на Гавковски саботьори, работещи от Беларус в сътрудничество с Русия, са проникнали в институции на местното управление и на централното правителство,..

публикувано на 09.09.24 в 14:50

Надя Тончева: За мен най-важното е ти да усещаш, че вървиш нагоре и се развиваш

"Изключително приятна се оказа подготовката за този концерт и да работя по текстовете на Жобим, и то на български език, имах го като забавление, а то се получи много добре и много професионално, самата музика ми нашепваше думите, които написах, каза за "Хоризонт" Надя Тончева.   Проектът "Бразилиадо" включва популярни композиции на бразилския..

публикувано на 09.09.24 в 14:39
Снимката е илюстративна.

В Кипър подготвят три агрегата за обезсоляване на морската вода в борба с водната криза

В Кипър се подготвя инсталирането на три малки мобилни агрегата за обезсоляване на морската вода като част от мерките за борба с водната криза. След горещото лято язовирите в страната достигнаха критично ниски нива. Водни проекти за над 1,7 млрд. евро се изпълняват в момента или подготвят за реализация за преодоляване на сушата на острова, съобщиха от..

публикувано на 09.09.24 в 14:35

Местна коалиция се регистрира за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница

Местна коалиция се регистрира за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница. Извънредният вот е на 20 октомври. Местна коалиция "ГЕРБ (СДС и БНД)" се регистрира за участие в изборите за кмет в Габровница. За сега тя е единствената подала документи в Общинската избирателна комисия в Монтана, съобщи говорителя Петко Петков...

публикувано на 09.09.24 в 14:34

Офицери на Фронтекс са докладвали за случаи на нарушаване на човешките права по българо-турската граница

Вътрешни документи разкриват, че служители на Фронтекс са сплашвани, за да мълчат за насилието над бежанци и мигранти по българо-турската граница.  Това показва разследване на журналиста Мария Черешева. Тя е част от Балканската мрежа на разследващите журналисти. " Работя по тази тема вече от десет години.  От време на време излизат и..

публикувано на 09.09.24 в 14:29