Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец започна летните контроли с разгромна победа

Лудогорец победи с 5:0 словенския Приморие
Снимка: БТА

Българският шампион Лудогорец започна подготвителните си мачове с убедителна победа 5:0 (4:0) над словенския Приморие (Айдовчина). Това беше първа контрола на орлите от лагера им в Австрия, а съперникът беше избран подходящо - новак в първа дивизия на страната.

Старши треньорът на разградчани пусна два различни състава във всяко полувреме, даде шанс и на доста млади футболисти, като Спас Делев и Кайо Видал единствени изиграха пълни 90 минути. Следващата проверка на тима е в неделя, 23-и юни, срещу словашкия Слован (Братислава).

Още в 6-ата минута Спас Делев даде преднина на шампионите, след като получи подаване от Тодор Неделев. Преди това и двата отбора имаха по една възможност, а Рик Джонатан можеше да вкара още в 22-ата секунда.

Тодор Неделев асистира и за втория гол, пробивайки от ляво. Пловдивчанинът подаде на Рик Джонатан в наказателното поле и бразилското крило не остави никакъв шанс на вратаря Тони Мацан.

Словенският тим имаше две добри ситуации в следващите минути, но изстрелът на Гулийч мина над гредата, а след това нямаше точен изстрел във вратата Хенрик Бонман. В 37-ата минута стана 3:0 след добавка при дузпа. Неделев центрира от ъглов удар, Нареси стреля, а съдията видя игра с ръка и отсъди дузпа. Вратарят Мацан спаси изстрела на Оливие Вердон, който обаче вкара при добавката.

Десният бек Аслак фон Витри вкара за 4:0 в 42-ата минута, след като нахлу по фланга и прати топката в мрежата по диагонала.

През второто полувреме двамата треньори направиха доста смени, което се отрази на темпото на мача. все пак в 71-ата минута лудогорци можеха да стигнат до пети гол, но ударът на Ивайло Чочев с глава след центриране на Делев от дясно беше уловен от вратаря.

В последната 90-та минута стана все пак и 5:0, след като Кайо Видал беше изведен на скорост от ляво, напредна и влезе в наказателното поле. Вратарят Матей Маврич излезе да го посрещне, но Видал копна топката над него и тя спря в мрежата.

Състав на Лудогорец: Хендрик Бонман, Оливие Вердон, Георги Терзиев, Аслак Фон Витри, Франсиско Гомес-Сон, Педро Нареси, Тодор Неделев, Росен Иванов, Матиас Тисера, Рик Джонатан, Спас Делев (Дамян Христов, Антон Недялков, Ивайло Чочев, Филип Гигов, Раи Насименто, Ноа-Сонко Сундберг, Диниш Алмейда, Елисей Съров, Кайо Видал, Методий Стефанов)


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00
Ботев отстрани Марибор след 2:2 в Словения

Ботев (Пд) отстрани Марибор и продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след като направи 2:2 при гостуването си на словенския Марибор в реванша. В първата среща пловдивчани бяха спечелили с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри резултата в полза на домакините. Той получи пространство да..

публикувано на 18.07.24 в 23:39
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите. Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа...

публикувано на 18.07.24 в 18:39