Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж, заподозрян за три убийства с арбалет, беше арестуван във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания арестуваха мъж, заподозрян за убийството на три жени с арбалет.

Нападението срещу съпругата и двете дъщери на коментатора на Би Би Си на конни надбягвания Джон Хънт в техния дом в Хертфордшър, бързо се превърна в една от водещите новини на Острова, след като и трите жени починаха от раните си. 

След голямо издирване на заподозрения 26-годишен Кайл Клифърд полицията съобщи, че той е бил намерен ранен в гробище в Северен Лондон. Недалеч от неговия дом Той е получил първа помощ на място и след това е откаран с линейка в болница. На полицията не се е наложило да произвежда изстрели при задържането му. 

Разследването продължава, като на този етап полицията смята, че извършителят на нападението се е познавал с жертвите. Нищо не се съобщава за възможен мотив.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Спасеният котарак Тигър

Ветеринари спасиха пронизано от стрела на арбалет коте

За пореден случай на жестокост към животно, алармираха от Организацията за защита на животните "Четири лапи". Сигнал за пронизан от стрела от арбалет котарак е подаден от жители на софийското село Герман. За случая вече е подаден сигнал в полицията...

обновено на 27.04.17 в 18:59

Германия разследва мистериозни убийства с арбалет

Германската полиция съобщи днес, че още две женски тела са открити в рамките на разследване на смъртта на трима души, убити с арбалет в стая в хотел в Бавария, предаде АФП. Жертвите на второто убийство са открити в северния германски град..

публикувано на 13.05.19 в 21:21

Първа хипотеза за мистериозните убийства с арбалет в Германия

Германската полиция, която разследва мистериозния случай с открити мъртви тела, убити с арбалет , съобщи днес първата си хипотеза, предаде АП, цитирана от БТА. 53-годишният мъж и 33-годишната жена, намерени през уикенда в хотелско легло в Пасау,..

публикувано на 14.05.19 в 17:04

Русия разреши лова с лък и арбалет

От днес в Русия влиза в сила закон, който разрешава лова с лък и арбалет, предаде ТАСС. За целта е необходимо разрешително за притежание и носене на оръжие, военна книжка и регистрация на оръжието в Националната гвардия. Ловът с лък и..

публикувано на 30.01.20 в 10:24

Жандармерист е прострелян с арбалет пред посолството на Израел в Белград

Сръбски жандармерист беше прострелян във врата с арбалет пред посолството на Израел в Белград, съобщи РТС.  Нападателят е застрелян, а полицаят е в болница. Министърът на вътрешните работи Ивица Дачич каза,че вероятно става дума за..

публикувано на 29.06.24 в 15:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новите избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с..

публикувано на 06.08.24 в 12:26

Продължават протестите на крайнодесни демонстранти на Острова

И през изминалата нощ продължиха протестите в различни британски градове, разразили се след нападението с нож в Саутпорт, при което миналата седмица бяха убити три деца. Крайнодесни демонстранти атакуваха силите на полицията в Белфаст, Плимут и..

публикувано на 06.08.24 в 12:23

Полицията разследва инцидента в Кърджали, няма привлечени обвиняеми

Трима души са задържани за срок от 24 часа във връзка с вчерашния инцидент, при който 20 души бяха ранени след срутване на таван на сватбен салон в Кърджали. Задържаните са мъже на 52 и 57 години, и жена на 46 г., като по непотвърдена информация това..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Два испански самолета се включиха в борбата с пожара в планината Славянка

Двата испански самолета, осигурени по линия на Европейския механизъм за помощ при бедствия, се включиха в гасенето на пожара в планината Славянка, който отново успя да направи пробив от гръцка територия и обхвана около 1200 декара гора на западния..

публикувано на 06.08.24 в 11:51
Д-р Виолета Нанкова

Неразумното излагане под слънчевите лъчи може да увреди кожата

Нашата кожа е особено чувствителна към силното слънце . Неразумното излагане под слънчевите лъчи за по-бързо получаване на тен без подходяща защита, може да увреди кожата и да развали лятната ни почивка.  " Слънцето се промени и забелязваме..

публикувано на 06.08.24 в 11:25

Протестна блокада заради безводие в Елена, недоволните плашат с бойкот на изборите

Десетки жители на село Майско блокираха една от улиците в общинския център в Елена с настояване да имат достъп до питейна вода. Най-многолюдното балканско село във Великотърновско е на драстичен воден режим. Хората споделят, че имат вода в..

публикувано на 06.08.24 в 11:04
Академия

Академия "Синдео" стратира програма за нови учители. Всеки може да разбере дали има призвание

Когато един човек влиза в училище с много голямо желание, децата реагират дори и подсъзнателно по-положително. Това обясни пред БНР Ангел Георгиев, учител и основател на "Синдео" - приложна академия за образование. Академията започва..

публикувано на 06.08.24 в 11:02