Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда подписа за две години с Димитър Велковски

Димитър Велковски подписа с Арда
Снимка: ПФК Арда

Левият бек Димитър Велковски е новото попълнение във футболния на Арда.

Това стана факт, след като играчът уточни личните си условия със спортния директор Ивайло Петков и сложи подпис под договор за две години.

Димитър Велковски е роден на 22 януари 1995 г. и играе на поста защитник. Висок е 185 см, а своята кариера започва в тима на Ботев Вр, след което играе още за Локомотив Сф, Локомотив Пд, Славия, Серкъл Брюж, Миедз (Легница,Полша).

За последно Велковски игра в кипърския Докса (Катокопия), но тимът изпадна от местната първа дивизия и това прекрати договора му.

Новото попълнение на кърджалийци има 9 мача за представителния отбор на България, но за последно игра пра 20-и ноември 2022-ра година при нулевото равенство с Люксембург в контролна среща при предишния национален треньор Младен Кръстаич.

Също така във визитката му са записани и доста участия за младежките и юношески национални отбори на България U19 и U21.

Той се завръща в българското първенство след четири години опит зад граница, когато Славия го продаде на белгийския Серкъл Брюж. 

Преди него Арда взе още двама защитници – Емил Виячки и Илкер Будинов, както и нападателят Иво Казаков от Ботев (Пловдив) II.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йоана Георгиева

Отмениха наказанието на Йоана Георгиева, ще участва на Олимпиадата

Арбитражният съд по спорта (КАС) отмени наложеното наказание на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева. Тя беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила. Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15..

публикувано на 16.07.24 в 06:37
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от турнира в Будапеща

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей УТА 250 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 232 244 евро. Поставената под номер 2 в схемата Томова отстъпи пред бившата номер 19 в световната ранглиста Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 2:6, 4:6 за 2:04 часа. Българката поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия..

публикувано на 16.07.24 в 06:33
Кирил Десподов

Кирил Десподов: Титлата с ПАОК беше най-трудната

Капитанът на националния ни отбор по футбол Кирил Десподов даде обширно интервю за гръцката спортна агенция SDNA, в което засегна непознати аспекти от живота си. Той говори за президента на клуба ПАОК - Иван Савидис, за старши треньора на тима Разван Луческу, за най-специалната титла за него и как се усеща "като у дома" в Солун и на стадион..

публикувано на 16.07.24 в 06:29
България - Турция

Младите ни волейболисти с втора загуба на Европейското

Националният волейболен тим на България за мъже U18 загуби от отбора на Турция с 0:3 (18:25, 23:25, 22:25)  на Европейското първенство, което се провежда в София и Пловдив. Нашият тим допусна втора поредна загуба в зала "Левски София", след като вчера отстъпи и пред Финландия.  Съставът на България бе Николай Николаев, Жасмин Величков, Ерик Георгиев,..

публикувано на 15.07.24 в 20:40

БФС измести за по-късни часове мачовете от първите два кръга

Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз (БФС) направи промени в началните часове на мачовете от първия и втория кръг на Първа лига, които са продиктувани от горещото време. Дербито на първия кръг между отборите на Лудогорец и ЦСКА (София) се изместено с 15 минути и ще започне в 21.15 часа на стадион "Хювефарма-арена" в град Разград...

публикувано на 15.07.24 в 20:26

Ансамбълът усложнява съчетанията преди Олимпиадата

Ансамбълът ни ще усложни съчетанията си по време на тренировъчния лагер на „Спорт Палас“.  Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Маргарита Василева и Рейчъл Стоянов заминават утре за последния си подготвителен лагер, това споделиха специално за БНР Камелия Петрова и Маргарита Василева при прибирането си в София от световната чалъндж..

публикувано на 15.07.24 в 17:04
Александра Трусова

Александра Трусова се завръща на леда през новия сезон

Фигуристката Александра Трусова работи върху два скокови елемента и планира да се завърне на леда през новия сезон, съобщава ТАСС. Вчера рускинята обяви, че ще участва в контролните състезания за определяне състава на националния отбор, които ще се проведат на 14-15 септември в Санкт Петербург. "Александра Трусова работи върху два скока – троен аксел..

публикувано на 15.07.24 в 16:23