Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец срещу Динамо (Минск), ако отстрани Динамо (Батуми)

Снимка: uefa.com

Българският футболен първенец Лудогорец ще играе срещу Динамо (Минск) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако преодолее грузинския Динамо (Батуми).

Представителят на Беларус отстрани арменския Пюник след успех с 1:0 като гост в Ереван. Първата среща между двата тима бе приключила при равенство 0:0.

Победният гол за Динамо бе дело на 34-годишния защитник Алексей Гаврилович от дузпа.

Мачовете от втория кръг на най-престижната европейска клубна надпревара по футбол ще се играят на 23/24 юли и 30/31 юли. Победителят от двойката с участието на разградчани ще бъде домакин в първия двубой.

.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец излиза да довърши започнатото срещу Динамо (Батуми)

Лудогорец се изправя срещу Динамо (Батуми) днес в среща-реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят в Грузия стартира в 20:00 часа българско време, а главен съдия ще бъде Дарио Бел от Хърватия. “Орлите” излизат като фаворити в днешната среща и ако не допускат сериозни грешки, ще продължат напред. Родният тим спечели първия мач в..

публикувано на 17.07.24 в 07:44
Легендите от САЩ`94 и фондация

Легендите от САЩ`94 и фондация "Национали 94" събраха близо 460 000 лева

Фондация “Национали 94”, която бе основана от легендарния отбор на България, достигнал до бронзовите медали на футболния Мондиала в САЩ`94. Героите от Пеневата чета събраха около 460 000 лева само за една вечер. Събитието се проведе във вторник вечер в столичния хотел “Маринела”, където единствените отсъстващи от 22-ата футболисти от САЩ бяха Емил..

публикувано на 17.07.24 в 07:41
Рафаел Надал

Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис в Бостад

Участващият с "уайлд кард" Рафаел Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро. На старта легендарният испанец елиминира друг участващ с "уайлд кард" състезател - 21-годишния Лео Борг (Швеция) с 6:3, 6:4. Двубоят продължи час и 26 минути. Това бе първия мач на сингъл за..

публикувано на 17.07.24 в 06:55

Стоичков, Балъков и Михайлов учредиха Фондация "Национали 94"

30 години след най-големия успех на българския национален отбор по футбол, героите от Пеневата чета отново се събраха заедно с благотворителна цел. Те основаха Фондация "Национали 94", чиято основна идея е да подпомага футболни хора и деца в неравностойно положение. Председател на Фондацията ще бъде капитанът на "лъвовете", които извоюваха бронзовите..

публикувано на 17.07.24 в 06:26
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Не трябва да има никакво подценяване

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че ръководството е разговаряло с футболистите и не може да има никакво подценяване в реванша срещу Динамо Батуми от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Лудогорец ще гостува в Грузия в сряда вечер.  Разградчани постигнаха успех с 3:1 в първия двубой на българска земя. "Ние имаме..

публикувано на 16.07.24 в 20:25
Яспер Филипсен

Белгиецът Яспер Филипсен спечели победата в 16-ия етап на Обиколката на Франция

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпесин спечели победата в 16-ия етап от Колоездачната Обиколка на Франция, който беше с дължина 189 км от Грисан до Ним.  Това е трети успех на Филипсен в тазгодишното издание на престижното колоездачно състезание. В генералното класиране остава начело Тадей Погачар от Словения, който има общо време от 67:35:56..

публикувано на 16.07.24 в 20:13
Изабелла Шиникова

Загуби на Шиникова и Глушкова на турнири в Португалия и Германия

Изабелла Шиникова отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове в Порто (Португалия) с награден фонд 60 хиляди долара. Българката отстъпи пред швейцарката Валентина Ризер с 4:6, 3:6 за 81 минути. Шиникова допусна пет пробива в мача, а във втория сет изостана с 2:4 и след това не успя да навакса. Междувременно, Денислава..

публикувано на 16.07.24 в 17:28