Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови пожари в Кюстендилско

Снимка: Кирил Фалин

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето. 

Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250 декара иглолистна гора в района на с. Ваксево. На терена са екипи на Пожарната от Кюстендил и на Горско стопанство – Невестино.

Снощи в с. Големо село – в зоната на ТЕЦ "Бобов дол", след 23 часа са се самозапалили въглища и слама. Гасили са 2 екипа на РСПБЗН – Бобов дол. Изгорели са около 50 тона от сместа - въглища и слама, които се използват за гориво и се държат на открито, спасени са 500 000 тона слама и останалата част от складираните въглища. Няма засегнати къщи и имоти в селото, каза за БНР кметът Васил Васев.

Четвърти ден продължава гасенето на пожара в района на с. Ваксево, като той се разпространи в посока на селата Тишаново и Фролош, каза говорителят на ОД на МВР в Кюстендил Катя Табачка.

"Овладян е пожарът. През нощта е имало екипи на пожарната и горски служители и продължава доугасяването и днес, до пълното му ликвидиране. И днес ще продължи доугасяването".

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евростат: Всяко трето дете у нас живее в риск от бедност и социално изключване

Всяко трето дете в България живее в риск от бедност и социално изключване. По този показател страната се нарежда в челната тройка в ЕС, наред с Румъния и Испания. Това сочат най-новите данни на европейската статистическа служба Евростат, които бяха публикувани днес.  Страните-членки с най-малък дял на децата в риск от бедност и социално изключване са..

публикувано на 19.07.24 в 13:11

От понеделник уредите в пунктовете за ГТП трябва да са свързани с "Автомобилна администрация"

Всички уреди в пунктовете за годишни технически прегледи трябва от понеделник, 22 юли, да бъдат свързани с електронната система на "Автомобилната администрация". Това напомни пред "Хоризонт" нейният заместник-изпълнителен директор Станимир Арабаджиев:  На пунктовете, които не са спазили новото изискване, ще бъдат налагани санкции, включително..

публикувано на 19.07.24 в 13:04

Министър Петкова: Законът за въвеждане на еврото е приет от МС и изпратен в Народното събрание

Законът за въвеждане на еврото е приет от Министерския съвет и е изпратен в Народното събрание, обяви по време на парламентарния контрол служебният министър на финансите Людмила Петкова. Тя заяви, че с неговото експресно приемане от Народното събрание ще бъде дадена предвидимост на бизнеса и администрацията. Разработена е специална..

публикувано на 19.07.24 в 12:40

На летище "София" нямат IT проблем, очакват закъснели полети заради срива в Европа

От летище "София" съобщиха, че нямат проблем  с компютърната система. До момента е отменен един полет - от Берлин-Бранденбург за София.  Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на банки и медии Пътуващите да следят сайта на летището, препоръча Десислава Груева от наземния оператор на аерогарата: "Самото летище..

публикувано на 19.07.24 в 12:32

Цветков: Целенасочени кампании целят да подкопаят доверието в политическия избор на България

Целта на хибридните атаки и пропагандата на Русия срещу държави от НАТО, сред които и България, е да се подкопае доверието в системата за сигурност и в армията ни, каза началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Георги Цветков на конференция в София: "Точно преди провеждането на срещата във Вашингтон се получиха няколко..

публикувано на 19.07.24 в 11:30

Президентът връчва мандата на ПП-ДБ в 11 часа в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание в понеделник в 11.00 часа.  От "Продължаваме промяната - Демократична България" вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен.  Президентът ще обяви утре..

публикувано на 19.07.24 в 11:20
Плаж на о-в Крит

В Гърция отново очакват температури над 40 градуса

Властите в Гърция са в повишена готовност за пореден ден на температури над 40 градуса и на много места - силни ветрове. Увеличават се нещастните случаи на туристи, стояли дълго време на слънце. За едно денонощие 54 пожарни огнища се запалиха в страната по информация на Гражданска защита. Днес отново под висок риск е почти цялата..

публикувано на 19.07.24 в 11:09