Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски стартира ударно с шест гола срещу Локомотив (Сф)

Левски вкара 6 гола на Локомотив (Сф)
Снимка: БТА

Отборът на Левски записа мечтан старт в първенството, като се наложи като гост над Локомотив (София) с 5:1. Отборът на Станислав Генчев показа и характер, като направи пълен обрат, след като позволи да изостане в резултата. Почти всички попадения паднаха преди почивката, като Анте Аралица изведе Локомотив напред, Алекс Колев изравни, Алдаир изведе гостите напред, а Джавад Ел Джемили с две попадения реши всичко. В добавеното време на мача Карлос Охене и Мустафа Сангаре отбелязаха дебютните си попадения за тима. Така при успеха петима футболисти на Левски вкараха първите си голове за отбора. 

Треньорът на Левски заложи на цели нови попълнение в стартовия си състав - на вратата започна Матей Маркович, по фланговете Алдаир и Майкон, а Алекс Колев водеше атаката. Завърналият се в българското първенство Анте Аралица бе изборът на Иван Колев за таран на Локо (София)

Домакините от Локомотив (София) започнаха по-агресивно мача, като още в самото начало Левски сбърка при изнасянето на топката, но "железничарите" не успяха да се възползват от ситуацията. Това обаче стана в петата минута. Тогава при бърза контраатака Селсо Рапосо центрира отдясно, Кристиан Димитров увисна под топката, която стигна до тарана на домакините, който спря топката с ляво коляно и с десния крак веднага вкара във вратата на Матей Маркович - 1:0. 

В десетата минута "червено-черните" бяха много близо до втори гол. Анте Аралица в наказателното поле подаде на Симеон Славчев, но шутът на последния бе блокиран от Келиан ван дер Каап. 

"Сините", които в този мач играха в жълти екипи, много бързо отговориха на предизвикателството. В 12-ата минута Майкон центрира отляво, а новият нападател на Левски Алекс Колев с плонж с глава вкара майсторско попадение за 1:1. Това бе и първи гол за юношата на клуба Колев, който не успя да се разпише в контролите.  

Защитата на Левски продължи да има проблеми при центриранията в следващите минути, като единствено Келиан ван дер Каап се изяваваше добре. 

В 21-вата минута новият десен защитник на Левски Алдаир направи впечатляващ дрибъл, като остави далеч зад себе си трима футболисти на Локомотив и излязъл сам срещу вратаря Александър Любенов, вкара с диагонален удар за 2:1 - обратът стана факт.

Веднага след това в динамичния мач  Красимир Станоев от домакините стреля от дистанция, като топката профуча опасно близо до левия стълб на вратата на Маркович.

В 43-ата минута игралият активно Майкон центрира остро по земя, като Ивайло Найденов изби в корнер, но топката мина близо до вратата на Любенов.

В първата минута на добавеното време при бързо изпълнение на пряк свободен удар Джавад Ел Джемили напредна през центъра и стреля с левия крак, топката се отби с десния стълб на Любенов и се върна към точката за дузпа, където притичалият Ел Джемили я вкара в мрежата с десен крак.

Само две минута по-късно Алекс Колев свали топката с глава назад в наказателното поле, а непокритият Ел Джемили със силен шут я прати за четвърти път в мрежата. 

Втората част започна с три смени, като Лука Иванов и Стив Траоре се появиха на терена за домакините, а юношата на Левски Борислав Рупанов замени Келиан ван дер Каап. 

В 48-ата минута Евертон Бала изпълни ъглов удар, а капитанът на Левски Цунами не бе далеч от нов гол след удар с глава, но Любенов изби. Две минути по-късно Ел Джемили бе близо до хеттрик, като стреля покрай десния стълб. 

В 53-ата минута Анте Аралица отново бе в центъра на напрежението в наказателното поле на гостите, но в последния момент не успя да нанесе удар.

В 63-ата минута капитанът на Локомотив Владимир Николов нанесе силен удар, който след рикошет излезе в корнер. 

В третата четвърт на мача официален дебют за Левски направи новият нападател Мустафа Сангаре, който се появи с маска на лицето.  

Играта бе спряна четвърт час преди края на редовното време, след като един от стълбовете, които осветяват терена на стадиона в "Надежда", изгасна.

В 84-ата минута Сангаре центрира по земя отляво, а Асен Митков от движение стреля с левия крак под гредата, а Любенов извади с една ръка топката в корнер. След изпълнението му, разиграването и центриране на Майков Алекс Колев можеше да вкара второ попадение с глава в мача. 

В първата минута на добавеното време от 9 минути Карлос Охене открадна топката от Диого Тешейра, излезе сам срещу вратаря и с техничен удар покрай него направи 5:1.

Малко след това вратарят на Левски Маркович спаси удар на Мики Орачев отблизо.  

Малко преди последния съдийски сигнал Мустафа Сангаре се пребори с трима защитници, гардира топката и с мощен удар оформи крайното 6:1.

В следващия кръг Левски посреща в София тима на Ботев (Враца) в петък, а Локомотив ще гостува на Берое в Стара Загора следващия понеделник. 

Локомотив (София)- Левски - 1:6 (1:4)
голмайстори: 1:0 Анте Аралица 5, 1:1 Александър Колев 12, 1:2 Алдаир 21, 1:3 Джавад Ел Джемили 45+1, 1:4 Джавад Ел Джемили 45+3, 1:5 Карлос Охене 90+1, 1:6 Мустафа Сангаре 90+7
София, стадион "Локомотив"
съдия - Радослав Гидженов
асистенти - Йордан Петров, Георги Стамболджиев
жълти картони - Красимир Станоев (Локомотив), Цунами, Кристиан Димитров (Левски)
съставите 
Локомотив: Александър Любенов, Бруно Франко, Диме Димов, Гонсало Кардосо (46 - Лука Иванов), Красимир Станоев, Ивайло Найденов (46 - Стив Траоре), Селсо Рапосо, Симеон Славчев (72 - Диого Тешейра), Валентин Николов, Юлиан Ненов (58 - Мики Орачев), Анте Аралица (90+3 - Светослав Диков)
Левски: Матей Маркович, Келиан ван дер Каап (46 - Борислав Рупанов), Кристиан Димитров, Цунами, Алдаир, Майкон, Карлос Охене, Джавад Ел Джемили (81 - Асен Митков), Марин Петков (81 - Фабио Лима), Евертон Бала (67 - Мустафа Сангаре), Александър Колев (90+3 - Преслав Бачев)   


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов победи Лутън в контрола

Отборът на Гьозтепе, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов, победи с 3:2 Лутън Таун в контролна среща, играна в Словения.  Новакът в елита на Турция поведе с два гола до първия половин час на срещата. Кубилай Канатзискуш и Ромуло Кардосо се разписаха в рамките на само 180 секунди, между 25-ата и 28-агта минута. Ялчън Каян..

публикувано на 20.07.24 в 22:27
Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Отборът на Пирин (Благоевград) се наложи при гостуването си на Спортист в Своге с 1:0 с ранен гол на нападателя Валентин Йосков. Дунав (Русе) започна ударно сезона с категоричен успех над Спартак в Плевен, като "драконите" вкараха всичките си пет попадение през първото полувреме. Несебър се наложи над втория тим на ЦСКА 1948 с..

публикувано на 20.07.24 в 22:24
Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Арда (Кърджали)

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на..

публикувано на 20.07.24 в 21:25
Димо Андреев е втори в хвърлянето на чук

Трети медал за България на европейското по лека атлетика

Димо Андреев осигури трето отличие за България на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица (Словакия). Българинът достигна до втората позиция в хвърлянето на чук със 72,49 метра. Възпитаникът на треньора Андриан Андреев постигна резултата при петия си опит. Европейски шампион в дисциплината..

публикувано на 20.07.24 в 20:51
Тадей Погачар

Тадей Погачар е още по-близо до трета титла в Тур дьо Франс

Тадей Погачар спечели 20-ия етап от колоездачната обиколка на Франция. Двукратният шампион измина планинското трасе от 132.8 километра между Ница и Кол дьо ла Кюлол за 4:04:22 часа.   25-годишния Погачар от отбора на Обединените арабски емирства регистрира 82-рата си победа в кариерата и пета от началото на състезанието. Словенецът е съвсем..

публикувано на 20.07.24 в 19:54
Дария Павлюк ще се бори за медал на 500 м едноместно кану

Още два финала за български лодки на световното по кану каяк

Мартин Нанчев и Дария Павлюк осигуриха още два финала за български лодки на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда на Гребния канал в Пловдив. Мартин Нанчев ще се бори за разпределението на медалите на 500 метра едноместно кану при юношите. Той финишира на второ място в полуфиналната си..

публикувано на 20.07.24 в 19:49
Вардан Манукян е шампион за Купа „Левски“

Вардан Манукян е шампион за Купа „Левски“

Вардан Манукян спечели титлата на държавния турнир по тенис за мъже за Купа "Левски". Надпреварата от календара на БФТенис се проведе на кортовете на ТК Левски в София.  Във финалната среща Вардан Манукян победи Михаил Иванов с 6:3, 7:6(7). На трето място се класираха Ангел Владов и Георги Ганчев. В състезанието участваха 48 тенисисти...

публикувано на 20.07.24 в 19:39