Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски е изпратил доклада за корупционните практики в Агенция "Митници" до МВР, Прокуратурата и ДАНС

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Председателят на ДПС Делян Пеевски е изпратил до МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за дейността на Временната комисия от 49-то Народно събрание за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на бившия финансов министър Асен Василев в тях. Това се казва в прессъобщение от ДПС.

В текста се посочва, че в доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и други, както и отговори на различни институции.

Според Пеевски прокуратурата, МВР и ДАНС трябва да бъдат запознати с изводите в доклада, като предприемат действия по компетентност, за да излезе цялата истина наяве, се казва в съобщението. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Кочериново е на воден режим

Кочериново и седем села, единствено без Стоб, са на воден режим от днес, съобщи на сайти си Общината.  В града вода ще има от 16 ч. до 9 ч. сутрин. Това става след като два пъти в града организираха протести и блокираха пътя за Рилския манастир.  Денонощия наред по селата в общината водата беше спирана или не достигаше. Вода..

публикувано на 27.08.24 в 16:53

НОИ: Пенсиите ще се увеличават с по-малък процент заради демографската криза

Зависимостта на Държавното обществено осигуряване (ДОО) от държавния бюджет ще продължи да нараства, пише в актюерския доклад на Националния осигурителен институт (НОИ) с дългосрочна оценка на финансовото състояние на фондовете на ДОО до 2070 г. Докладът е публикуван на страницата на НОИ. Размерът на действителната вноска за пенсия е 16,3 на сто..

публикувано на 27.08.24 в 16:39

Карлос Насар беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Червен бряг"

Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Париж 2024 Карлос Насар беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Червен бряг". Целият град беше на площада пред общината, за да поздрави своя шампион. Площадът в Червен бряг бе изпълнен с хора много преди заседанието на Общинския съвет и  официалната церемония. Български гайди..

публикувано на 27.08.24 в 16:23

Шест черни лешояда ще заживеят в природата в началото на 2025 година

Черният лешояд е една от най-редките птици на Балканите. В България видът е бил широко разпространен в миналото, но преди около 25 години изчезва като гнездящ вид.  От 2022 г. Българското дружество за защита на птиците и Фондация "По-диви Родопи” работят за връщането на вида в природата. Досега са освободени 16 птици. Новата група от шест черни лешояда..

публикувано на 27.08.24 в 16:20

Заради инцидента в НБУ всяка част от сградата ще бъде проверена

Заради инцидента в Нов български университет, при който при ремонтни дейности пострада работник, всяка част от сградата на висшето училище ще бъде проверена.  Това съобщи пред "Хоризонт" ректорът на университета Пламен Дойнов, като уточни, че преди една година сградата на висшето училище е минала технически преглед и е напълно сигурна.  Аулата, където..

публикувано на 27.08.24 в 16:10
Ерик Мамер

ЕК: Едва ли ще има компромис за сроковете за номинации на еврокомисари

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви, че едва ли ще бъде направен компромис с крайния срок за представяне на кандидатурите за еврокомисар на новата Комисия спрямо странитечленки. Срокът изтича в края на седмицата.  На въпрос дали е възможен такъв компромис за България предвид факта, че новото правителство е встъпило в длъжност..

публикувано на 27.08.24 в 15:52
Атанас Атанасов

Атанас Атанасов: Екатерина Захариева няма да е еврокомисар, има друг в ръкава на Борисов

Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви в интервю пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ. Той отказа да каже кой е човекът "в ръкава на Борисов", за да не спекулира.  Атанасов бе категоричен, че ПП-ДБ няма да играят в уреден мач по отношение на номинациите и..

публикувано на 27.08.24 в 15:48