Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на службата „Париж 2024“, която е специално създадена за разрешаването въпроси от практическо естество, свързани със зрителите на игрите.

По-рано днес в социалните мрежи се появиха информации за хора, които са разполагали с билети за церемонията и които са се сблъскали с проблеми, когато са стигнали на бреговете на Сена. Така например преподавател разказва, че когато завел трима ученици да гледат церемонията, се оказало, че билетите им са били анулирани без причина. Някои от оплакалите се зрители са дошли от Южна Франция. Други са дошли от Страсбург.

Така бил констатиран компютърният срив, който сега бил в процес на разрешаване.

С билети за церемонията разполагат хората, на които преди това е била пратена покана. По горните кейове на Сена са били поканени близо 220 000 зрители.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на почивката България изоставаше с 41:42. Последва по-добра трета част за националите, което водеха с..

публикувано на 26.07.24 в 20:27
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор, играещ грамотен футбол. В някои моменти играе толкова, колкото ти позволи съперникът. Надяваме се да..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с..

публикувано на 26.07.24 в 06:40

Олимпиадата в Париж ще започне с уникално шоу по река Сена

Олимпиадата в Париж официално ще започне с уникално шоу по река Сена в петък и Франция има големи и мистериозни планове за пищната церемония по откриването.  За първи път в историята на летните игри тя няма да се проведе на стадион.  Вместо това над 200-е национални делегации ще плават по Сена през центъра на Париж и покрай забележителности като..

публикувано на 26.07.24 в 06:31
Ботев загуби с 1:2 от Панатинайкос

Ботев (Пд) с минимална загуба от Панатинайкос

Отборът на Ботев (Пловдив) допусна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия Панатинайкос в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Малко..

публикувано на 25.07.24 в 23:22