Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Елин Пелин предупреди да не се събират или пипат разпръснатите след взрива остатъци от пиротехника

Снимка: БГНЕС

Община Елин Пелин предупреди гражданите да не събират или пипат разпръснатите след взрива остатъци от пиротехника. В четвъртък база на фирма за пиротехника се взриви. А при инцидента загинаха четирима души.

От общината предупреждават, че е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи. 

Хората не трябва да ги докосват и местят. 

Ако бъдат намерени, гражданите да се обадят на телефон 112. 

Според Общината на терен има военни, които обхождат района и събират остатъците. Има и поставени предупредителни табели. 

До петък остава затворен пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин. 

По думите на кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов до отварянето му вероятно ще важи и обявеното бедствено положение в района. 

Срокът е важен за специалната комисия, която описва щетите след взрива.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Християн Мицкоски

Мицкоски: Всички ще скъсат българските паспорти в първия ден, в който страната ни стане член на ЕС

Според Християн Мицкоски гражданите на Република Северна Македония търсят български паспорти не заради "етническа или национална принадлежност" и "ще ги скъсат в първия ден, в който страната стане член на ЕС”, съобщава..

публикувано на 29.07.24 в 18:56

МВнР уведомява за отменени полети от и до Бейрут, призовава да не се пътува до Ливан

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток Министерството на външните работи уведомява за отмяна на полети на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република, съобщиха от ведомството. Европейски авиопревозвачи съобщиха днес, че отменят полети до и от Бейрут на фона на ескалацията на напрежението..

публикувано на 29.07.24 в 18:36

Овладяна е обстановката в завод "Свилоза" в Свищов, огнеборците ще дежурят и през нощта

Овладяна е обстановката в завода за целулоза в Свищов, където днес по обяд възникна пожар и последва взрив в един от химическите цехове. Взрив в завода за целулоза край Свищов Пожарникари са се отзовали на сигнал за инцидент в цех в Свищов Има трима леко пострадали. Заводът спря работа. Няма опасност за живота и здравето на населението,..

публикувано на 29.07.24 в 18:11
Снимката е илюстративна, архив.

Краен срок за предложения по промените в КСО, които да спрат схемата, наречена "френска безработица"

Изтича тридневният срок, в който депутатите могат да правят предложения за още промени в проекта за допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който беше внесен от ГЕРБ-СДС, и с който се слага край на т.нар. "френска безработица" у нас. Първи внесоха предложение за корекции от парламентарната група на ДПС. При първото четене в пленарната..

публикувано на 29.07.24 в 17:58
 Първите седем камиона с осигурената от

В засегнатите от пожари райони вече се приемат заявления от фермерите за финансова помощ

От тази сутрин са създадени изнесени работни места в районите, засегнати от пожарите, за да се улеснят пострадалите земеделски производители при подаването на заявления и да не се налага да ходят до областните дирекции по земеделие. Това съобщи в брезнишкото село Слаковци министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Министърът заяви, че..

публикувано на 29.07.24 в 17:28

Загасен е пожарът край "Меден рудник" в Бургас, унищожени са зеленчукови градини

Загасен е пожарът край бургаският квартал "Меден рудник", който възникна в обедните часове днес. Пожар в района на бургаския квартал "Меден рудник", горят сухи треви и храсти Изгорели са сухи треви и храсти и 2 частни зеленчукови градини. В потушаването на огъня са участвали 6-има огнеборци с 2 противопожарни автомобила. По информация на..

публикувано на 29.07.24 в 17:19
Калоян Методиев

Калоян Методиев пита защо е поканен на разговори за третия мандат с депутати от разпадналата се ПГ на "Величие"

Депутатът Калоян Методиев, който не членува в парламентарна група, е изпратил писмо до преговорния екип на "Има такъв народ" (ИТН) за провеждане на срещи в опит за съставяне на правителство с третия мандат.  ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа В писмото Методиев посочва, че би участвал в..

публикувано на 29.07.24 в 17:04