Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 30 септември земеделците ще получат следващо плащане по "украинската помощ"

Людмила Петкова
Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер Людмила Петкова обяви, че до 30 септември ще бъде направено следващото плащане за земеделските производители, които търпят щети заради последиците от войната на Русия срещу Украйна.

От парламентарната трибуна тя заяви, че вчера е имало среща по темата, като и че в момента текат проверки.

По думите ѝ, сумата може да бъде набавена и без актуализация на бюджета.

"Първото плащане на земеделските производители беше извършено през месец май в размер на 330 милиона. Второто плащане по споразумението е предвидено да бъде изплатено до 30 септември тази година. В момента а се извършват проверки, тъй като условия за плащането да се подпомагат земеделските производители, които действително имат нужда от подпомагането. Т.е. земеделски производители, които са на загуба", каза Петкова.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм"

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм" (Instagram). Говорителят на турския президент критикува мрежата, защото не позволявала на потребителите необезпокоявано да изразяват тъгата си по убития политически лидер на палестинската терористична организация "Хамас". Това отношение към "мъченическата смърт на Исмаил Хания" било..

публикувано на 02.08.24 в 14:18

ВАС отложи делото на Андрей Гюров срещу освобождаването му като подуправител на БНБ

Върховният административен съд отложи делото на Андрей Гюров срещу освобождаването му като подуправител на БНБ за 8 август. В средата на юли УС на банката реши, че той трябва да спре да изпълнява функциите на подуправител на управление "Емисионно" заради установена от антикорупционната комисия несъвместимост. Според Гюров това е незаконно...

публикувано на 02.08.24 в 14:07

Хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля

Хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля, съобщи служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев.  След сигнал за нарушения в консулството е направена проверка, която е установила нарушението:  "Ръководителят на генералното консулство в Битоля е прекратил дейността на Весна..

публикувано на 02.08.24 в 14:03

Положителна е наркопробата на шофьора, причинил катастрофата с петима пострадали в София

Пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата на столичния булевард "Тодор Александров" вчера, е положителна, научи БНР.  Петима пострадали при катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров" При инцидента пострадаха петима души, сред които две деца и преминаващ по тротоара пешеходец.  42-годишният мъж даде..

публикувано на 02.08.24 в 13:48

Стоянов: Все още няма категорична информация как Брендо е влязъл в България

Все още няма категорична информация как и кога Евелин Банев - Брендо е влязъл в България, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов: "Във връзка с появата на Евелин Банев пред входа на Централния софийски затвор на 24 юни тази година и основателно възникналите въпроси относно как и кога е влязъл на територията на страната през..

публикувано на 02.08.24 в 13:45

Висок риск от пожари в събота

За утре индексът за пожароопасност се повишава до максимална степен - червено, за голяма част от страната - почти цяла Северна България, югоизточните области, а също - Пловдив, Кърджали и Хасково, както и поречието на река Струма. Това показва справка на сайта на НИМХ. В тези райони са възможни бързо разпространяващи и трудни за овладяване пожари...

публикувано на 02.08.24 в 13:18

7-годишни момчета запалиха чужда къща в село Габровница

Полицаи от районното управление в Монтана са установили малолетни извършители на пожар на къща в село Габровница.  Това са 7-годишни момчета от същото населено място.  На 26 юли те умишлено запалили имота на 42-годишен жител на Габровница. В резултат на пожара е изгоряла цялата покривна конструкция - около 120 кв. м., и част от домакинската..

публикувано на 02.08.24 в 13:04