Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водачът на почистващата машина извадил раненото дете в Созопол с подръчни средства

Снимка: БГНЕС

Операторът на почистващата машина е реагирал много бързо и 9-годишното дете, което се е заклещило в барабана ѝ на централния плаж в Созопол, е извадено с подръчни средства. 

Това заяви в ефира на БНР Кирил Спасов, представител на фирмата концесионер на плажа.

Той допълни, че с подръчни средства е отрязана част от металния кош и малчуганът е изваден.

Линейката на спешна помощ е реагирала много бързо, посочи Спасов и допълни, че 9-годишното дете е в реанимацията на бургаската болница. 

Представителят на концесионера разказа и как се е случил инцидента.

"Станал е някъде към 20:00-20:10 часа. Две дечица, на възраст 9 и 10 години, застигат почистващата машина, която всяка вечер влиза да почиства плажа, тичайки след нея. Едното детенце се качва на устройството, на прикачения инвентар, което представлява хидравличен барабан, въртейки се обратно на посока на движението, събирайки отпадъците от плажа. Вози се около 2-3 секунди, губи равновесие и пада в самия барабан и е заклещено", уточни той и допълни, че усещайки, че има проблем шофьорът спира машината и скача от нея.

Взети са му проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Той е дългогодишен служител на фирмата и досега не е имало инциденти и проблеми с него.

Спасов посочи, че на плажа има и камери за видеонаблюдение, които са заснели какво се е случило. Те са предадени на органите на реда и тече разследване.

Той поясни, че машината се е движила бавно е била с включени фарове и син буркан, когато наистина на плажа е нямало хора и призова родителите за повече внимание.

"Моят апел е родителите да не оставят без надзор дечица, защото специално на тези видеозаписи се вижда, че дечицата са сами на плажа и те наистина тичайки достигат машината. На среща сме и ако можем с нещо да помогнем на родителите, на семейството и на самото детенце", увери Спасов. 

Чуйте разговора на Валерия Николова с Кирил Спасов в предаването "Закуска на тревата" в звуковия файл. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локализиран е пожарът в община Невестино

Локализиран е пожарът, който пламна вчера в община Невестино. Огънят е обхванал над 500 декара треви и горски масив, съобщи пред БНР говорителят на Областната дирекция на МВР - Кюстендил Катя Табачка. "И през нощта продължи гасенето. На терен работят екипи на районните служби Пожарна безопасност и защита на населението от областта, екипи на..

публикувано на 03.08.24 в 11:44

Трифонов отрече да е участник в сценарий за свалянето на Рая Назарян

С публикация в социалните мрежи, лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че единственото, което прави неговата партия в момента е да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализация на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза...

публикувано на 03.08.24 в 11:00

Ръст на българите, предпочели почивка в Пиерия през юли

Повече българи в сравнение с миналата година са предпочели през юли почивка в гръцката област Пиерия, съобщават хотелиерите. Румънците пък пътуват със самолет до островите, за да избягват чакане по границите. Рязко намаление на румънските туристи с 40% отчитат хотелиерите в област Пиерия. Там се намират популярните за туристите от балканските..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Пореден празник на минералната вода в троянското село Шипково

В троянското село Шипково за поредна година организират празник на минералната вода. Един от най-старите ни балнеолечебни курорти започва функционирането си от далечната 1912 г., а с лечебните свойства на минералната вода привлича посетителите си. За това местните хора си организират и празник на минералната вода, който ще започне тази вечер..

публикувано на 03.08.24 в 10:30

Трите пожара в Югозападна България още са активни

Активни са трите пожара на територията на Югозападна България - в Пирин планина над село Сенокос, в Малешевската планина над село Микрево и в планината Славянка на българо-гръцката граница. Основната цел на огнеборците е да локализират огнищата и да не допуснат разпространение до населените места. Директорът на пожарната в Благоевград комисар..

публикувано на 03.08.24 в 10:20

В София тръгва нова туристическа автобусна линия

Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва от днес в София, съобщават от Столичната община. По линията ще се движат двуетажни автобуси през уикендите до 15 септември. Целта е да се улесни достъпът до туристически обекти. Автобусите ще се движат в центъра на града с начална и крайна спирка "Площад "Св. Александър Невски""...

публикувано на 03.08.24 в 10:13
Фотоколаж: Силвия Петрова

Международните новини на седмицата

Тази седмица се засили опасността от широкомащабна въоръжена конфронтация в Близкия Изток. Политическият лидер на "Хамас" Исмаил Хания беше ликвидиран в сряда в столицата на Иран - Техеран. Палестинската групировка обвини Израел за удара по апартамента му.  Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че в последно време страната..

публикувано на 03.08.24 в 10:05