Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трифонов отрече да е участник в сценарий за свалянето на Рая Назарян

Снимка: БГНЕС-архив

С публикация в социалните мрежи, лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че единственото, което прави неговата партия в момента е да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализация на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза. 

Трифонов отрече да е участник в сценарии за отстраняване на председателя на Народното събрание Рая Назарян.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: МВР

Пожарът в Малешевската планина е овладян, евакуираните се връщат в домовете си

Овладян е пожарът в Малешевската планина. Хората от двете села Цапарево и Кърпелево, които бяха евакуирани преди три дни вече се връщат по домовете си. Сериозна обаче остава ситуацията с огъня в планината Славянка на границата с Гърция. Най-сложна е обстановката в планината Славянка. Огънят се разраства, продължават да се правят и..

публикувано на 03.08.24 в 12:30

Локализиран е пожарът в община Невестино

Локализиран е пожарът, който пламна вчера в община Невестино. Огънят е обхванал над 500 декара треви и горски масив, съобщи пред БНР говорителят на Областната дирекция на МВР - Кюстендил Катя Табачка. "И през нощта продължи гасенето. На терен работят екипи на районните служби Пожарна безопасност и защита на населението от областта, екипи на..

публикувано на 03.08.24 в 11:44
Проф. Вили Лилков

Вили Лилков предлага да бъде изграден паметник на инж. Иван Иванов в София

Да бъде издигнат паметник на инженер Иван Иванов в София, предлага общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков. Решение за това има още преди 13 години, което до този момент не е изпълнено. Инж. Иванов е кмет на столицата в периода май 1934- 9 септември 1944 година. "Решението е преди повече от 10 години. Паметникът да се разположи..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Ръст на българите, предпочели почивка в Пиерия през юли

Повече българи в сравнение с миналата година са предпочели през юли почивка в гръцката област Пиерия, съобщават хотелиерите. Румънците пък пътуват със самолет до островите, за да избягват чакане по границите. Рязко намаление на румънските туристи с 40% отчитат хотелиерите в област Пиерия. Там се намират популярните за туристите от балканските..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Пореден празник на минералната вода в троянското село Шипково

В троянското село Шипково за поредна година организират празник на минералната вода. Един от най-старите ни балнеолечебни курорти започва функционирането си от далечната 1912 г., а с лечебните свойства на минералната вода привлича посетителите си. За това местните хора си организират и празник на минералната вода, който ще започне тази вечер..

публикувано на 03.08.24 в 10:30

Трите пожара в Югозападна България още са активни

Активни са трите пожара на територията на Югозападна България - в Пирин планина над село Сенокос, в Малешевската планина над село Микрево и в планината Славянка на българо-гръцката граница. Основната цел на огнеборците е да локализират огнищата и да не допуснат разпространение до населените места. Директорът на пожарната в Благоевград комисар..

публикувано на 03.08.24 в 10:20

В София тръгва нова туристическа автобусна линия

Нова туристическа автобусна линия с номер 200 тръгва от днес в София, съобщават от Столичната община. По линията ще се движат двуетажни автобуси през уикендите до 15 септември. Целта е да се улесни достъпът до туристически обекти. Автобусите ще се движат в центъра на града с начална и крайна спирка "Площад "Св. Александър Невски""...

публикувано на 03.08.24 в 10:13