Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се Камала Харис да обяви кандидата за вицепрезидент на демократите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът Камала Харис ще се срещне с трима водещи кандидати за неин подгласник в битката за президентския пост в САЩ - губернаторът на Минесота Тим Уолц, сенаторът от Аризона Марк Кели и губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро. Срещите ще бъдат проведени в резиденцията на Харис във Вашингтон, преди окончателното ѝ решение за вицепрезидентската номинация, предаде Ройтерс.

Очаква се Харис да оповести решението си днес, а утре ден във Филаделфия ще се състои и първата ѝ публична изява с новия ѝ партньор за вота. Освен това предизборният ѝ щаб планира да представи двамата в социалните мрежи, посочва БТА.

Камала Харис, която се очаква да бъде издигната официално за кандидат-президент на Демократическата партия, се срещна с екипа си за проверка на кандидатите в събота, в това число с бившия главен прокурор Ерик Холдър, чиято адвокатска кантора "Ковингтън енд Бърлинг" (Covington & Burling) проучи финансите и миналото на потенциални кандидати. Холдър и неговата кантора са направили задълбочени презентации за всеки от финалистите, според източници, запознати с процеса.

По-рано вицепрезидентът се е срещнала с министъра на транспорта Пит Бутиджидж, както и онлайн с кандидатите, обясниха източници.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешир и губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер са другите кандидати, които се борят за номинацията.

Кандидатите ще бъдат информирани в тази вечер или утре сутрин дали са избрани, според източниците.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Минимално повишение на цените на основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите у нас

Минимално повишение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната се наблюдава и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени  (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните..

публикувано на 13.10.24 в 09:22

Над 350 000 пенсии са преизчислени служебно от НОИ от 1 април

Почти 351 000 пенсии са преизчислени служебно от Националният осигурителен институт, считано от 1 април тази година, като е взет предвид допълнителния стаж, придобит през миналата година. Спрямо 2023 г. броят на т. нар. "работещи пенсионери" се увеличава с почти 15 хиляди души.  На служебно преизчисляване ежегодно подлежат пенсиите на..

публикувано на 13.10.24 в 09:14

Годишна среща на местните власти, във форума ще участва и президентът

Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България започва днес в курортния комплекс Албена. Събитието е част от проявите, с които се отбелязва Деня на българската община - 12 октомври. В тридневния форум се очакват над 800 участници - кметове, общински съветници, представители на Европейския парламент и..

публикувано на 13.10.24 в 08:56

Експертни срещи в МФ по параметрите на проектобюджета за 2025 г.

Следващата седмица в Министерството на финансите започват експертни срещи със синдикалните и работодателските организации по параметрите на проекта на държавен бюджет за 2025 година, обяви служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова. По думите ѝ ведомството е разработило цялостен пакет от мерки, като водещи са тези за..

публикувано на 13.10.24 в 08:49
Кирил Маричков

Китаристи изпълняват "Клетва" в памет на Кирил Маричков

В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков, който почина при инцидент по-рано тази седмица, стотици китаристи ще изпълнят "Клетва" - емблематичната песен на "Щурците". Това ще стане тази вечер от 17 часа на първото мащабно масово свирене на китари в парка пред НДК. Големият български музикант Кирил Маричков издъхна при..

публикувано на 13.10.24 в 08:33

В Плевен представят филма "Света Петка - кръст в пустинята"

Филмът „Света Петка - кръст в пустинята“ по романа „Петкана“ от Лиляна Хабянович Джурович ще бъде представен в Плевен тази неделя (13 октомври). Прожекцията е в зала „Катя Попова“, начало - 18.00 часа. Входът е свободен! Режисьор на филма е Хаджи Александър Джурович. Филмовата продукция е снимана в Йордания, Сърбия и Румъния,..

публикувано на 13.10.24 в 08:07
Разрушения от урагана в Манасота Кий, Флорида, 11 октомври 2024 г.

Байдън ще посети ударения от ураган щат Флорида

Президентът Джо Байдън ще посети пострадалите от урагана "Милтън" райони на щата Флорида. Преди това той обяви извънредно положение в щата. Посещението на Байдън в района на залива Тампа и Сейнт Пийт Бийч е планирано да започне днес сутринта местно време. След пристигането си във Флорида президентът на САЩ ще обиколи с хеликоптер..

публикувано на 13.10.24 в 07:59